Louise Welshová - Řezárna

Řezárna

Nakladatel: Argo 2006
Rozebráno
178 Kč
pohlídat

Anotace

Autorka, Skotka žijící v Glasgow, se mnoho let zabývala obchodem s antikvárními knihami, odkud čerpala i námět pro svou veleúspěšnou prvotinu. Její ústřední postavou je Rilke, nevázaný homosexuál, odborník na starožitnosti zaměstnaný v aukční agentuře. Při likvidaci jedné pozůstalosti narazí na soubor snímků, jejichž obsahem je tzv. snuff...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Kniha je zajímavá svou formou a překladem. Hlavní postavou je homosexuál-aukcionář ve středním věku. A představa jak autorka vymýšlí erotickou scénku, jejíž hlavními aktéři jsou dva homosexuálové je vskutku vzrušující. Avšak, přišlo mi, že několik stránek a kapitol byly v knize zbytečné nebo jen pro zábavu někdy i nudily jelikož vubec nesouvisely s...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Panický strach nenudit

(...) Řezárna trpí podobnými neduhy jako román Tamerlán musí zemřít, ale podobně jako on upoutá bravurním vykreslením atmosféry děje, tentokrát zasazeného do glasgowského prostředí antikvářů, sázkařů, překupníků a kšeftařů s pornem. (...) Slabší povahy pak autorka potrápí velmi otevřenými, převážně homosexuálními erotickými scénami. Welshová, která podle svého tvrzení trpí panickou hrůzou z nudného psaní, se v tomto směru skutečně nemusí obávat. Dlužno dodat, že na hodnotě českého vydání se kvalitou svého překladu podílí i Petra Kůsová.

Podivný týden pana Rilkeho

(...)Autorka se ale nebojí zajít až na hranu dobrého vkusu (jak by se to mohlo snad jevit útlocitnějším čtenářům). Nestydí se v závěru nabídnout čtenáři téměř filmový happyend. A naopak se syrovou otevřeností líčí chvilkové rozkoše homosexuálního osamělce, jímž Rilke je. V celkovém kontextu knihy mají však takové scény oprávnění. Překladatelka Petra Kůsová se postarala, aby svižný jazyk románu v českém vydání nijak neutrpěl.

Termobratr z Glasgow je na stopě

(...) I přesto, že pro někoho může být příběh Řezárny odvozený, zápletka poněkud šroubovaná a hlavní hrdina přece jen "papírový", je románová prvotina Louise Welshové přitažlivou knihou. Autorka totiž bohatým příběhem a svižnými dialogy všechny nedostatky Řezárny nakonec "přetlačila".

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Řezárna
Autor:
Welshová, Louise
Nakladatel:
Argo
Edice:
AAA - Edice angloamerických autorů
EAN:
9788072038091
ISBN:
80-7203-809-5
Doporučená prodejní cena:
198 Kč
Originál:
The Cutting Room
Překlad:
Kůsová, Petra
Popis:
1× kniha, vázaná, 238 stran, česky
Rozměry:
12 × 21 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)