Stanislav Motl - Mraky nad Barrandovem

Mraky nad Barrandovem: Sláva i zatracení českých filmových hvězd v době protektorátu a v časech poválečných ortelů

Nakladatel: Rybka Publishers 2006
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Poznali, jak chutná sláva. Byli obdivovaní a hýčkaní. Mohli mít skoro vše, co si přáli. Peníze, popularitu. A pak přišel pád. A zatracení. Davy, které je předtím vynášely téměř až do nebes, byly najednou plné nenávisti.
Autentické vzpomínky a otevřená, většinou dosud nepublikovaná svědectví o známých i méně známých aktérech slavné éry Barrandova -...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Velice si vážím vaší publikace Mraky nad Barrandovem, zvláště té pasáže kdy ona lúza z ulice vzala spravedlnost do svých rukou. My je soudit nebudeme , za nás to udělá bůh, ale mrzí mne, že nikde neuvádíte jméno oné známé české herečky ,která už není mezi námi a jenž měla vše na svědomí.
Motl si vymysli, kdyby si dal trochu prace, nasel by toho v archivech podstatne vic
Kniha obsahuje naprosto vymyslene veci. Stanislav Motl vubec nezvlada historicke remeslo a z dokumentu zna jen nepatrny zlomek. Nevic s nimi neumi pracovat.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Když Barrandov patřil Goebbelsovi

(...) Motlovou velkou devízou jsou přímo fanaticky pečlivé rešerše a nadšení pro detaily a pikantérie hraničící mnohdy se zarputilostí paparazziho-staromilce. Motl proseděl měsíce v archívech: desítky dobových materiálů, novinových výstřižků i poválečných vyšetřovacích protokolů Motlovu knihu patřičně dokreslují i proto, že si vydavatel dal práci s tím, aby byly v knize dobře čitelné. (...) Motlova kniha je sympatická zejména tím, že se nesnaží moralizovat. Není to nutné: díky obrovskému množství informací a dokumentů si patřičnou představu o nelehké situaci na protektorátním Barrandově totiž udělá každý sám.

Důležité je pochopit, ne soudit

(...) Motlův přístup je sympatický tím, že ve své knize ani nesoudí, ani nedává rozhřešení, váží pro i proti a nechává mluvit fakta, tak aby čtenář pochopil všechny rozpory a složitosti. (...) Motlova kniha dává seriózně nahlédnout do složité doby a zamýšlí se nad profesí, jejíž tuzemští představitelé byli v minulém století stále nuceni řešit morální dilema - nejdřív za nacistů, posléze za komunistů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Mraky nad Barrandovem
Autor:
Motl, Stanislav
Nakladatel:
Rybka Publishers
EAN:
9788086182513
ISBN:
80-86182-51-7
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 312 stran, česky
Rozměry:
15 × 22 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)