Reinhard Schulze - Dějiny ...
Doručení po ČR zdarma

Dějiny islámského světa ve 20. století

Nakladatel: Atlantis 2007
Rozebráno
359 Kč
pohlídat

Anotace

Reinhard Schulze (nar. 1953) je profesorem věd o islámu a moderní orientální filologie na univerzitě v Bernu. V této faktograficky bohaté knize, vybavené příslušnými mapkami a tabulkami, systematicky mapuje politické, sociální a ideologické dějiny zemí, v nichž je islám převažujícím náboženstvím.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Svět islámu ve 20. století

(...) Kniha Reinharda Schulzeho Dějiny islámského světa ve 20. století je první v češtině vydanou seriózní prací, která se zabývá vývojem islámského světa v minulém století. (...) Svým způsobem specifická práce zřejmě jako přehledná příručka neposlouží úplně nejlépe. Dobře ale odhaluje závoj na první pohled nám cizího vnitřního politického života „islámských“ zemí a ukazuje, že mnohé procesy podobné jako v zemích mimo tento civilizační okruh. Islám je totiž velmi často jen nástrojem, symbolem nebo zdrojem slovníku využívaného pro nejrůznější politické účely.

Dějiny islámského světa ve 20. století

(...) Monografie Reinharda Schulzeho zahrnuje nejen teritorium Blízkého východu, ale také islámské oblasti Afriky, jižní a jihovýchodní Asie i Střední Asie, v jiných pracích často opomíjené. Autor zde zúročil své mnohaleté badatelské a pedagogické zkušenosti i důkladnou znalost reálií regionu. Znalost orientálních jazyků mu umožnila pracovat s primárními prameny i odbornou literaturou pocházející ze zkoumaného teritoria. Kvalitu knihy podtrhuje živý a srozumitelný jazyk, k čemuž nepochybně přispěl i překlad Vladimíra Petkeviče. Zásadní výtkou může snad být jen skutečnost, že autor téměř zcela opominul vývoj v republikánském Turecku a naopak jiným terito riím, jako například Egyptu, věnoval nepoměrně více prostoru.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dějiny islámského světa ve 20. století
Autor:
Schulze, Reinhard
Nakladatel:
Atlantis
EAN:
9788071082842
ISBN:
978-80-7108-284-2
Doporučená prodejní cena:
399 Kč
Originál:
Geschichte der islamischen Welt im 20. Jahrhundert
Překlad:
Petkevič, Vladimír
Popis:
1× kniha, brožovaná, 448 stran, česky
Rozměry:
14 × 20,5 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)