Tom Reiss - Orientalista

Orientalista: Řešení záhady podivného a nebezpečného života

Nakladatel: BB art 2006
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Jedna z nejzajímavějších biografií posledních let. Je pozoruhodným příběhem o setkání Východu se Západem a fantastické historické postavě, která stála rozkročena do obou světů během téměř stejně fantastického časového údobí.
Lev Nussimbaum byl Žid, který sám sebe přetvořil v muslimského knížete a autora bestsellerů v nacistickém Německu. Narodil...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Kniha je napsána svižným živým stylem, odhaluje na příkladu života Lva Nussimbauma několik zapomenutých souvislostí historie 20.století, od orientálního židovství, přes kořeny nacismu a antisemitismu, boje o nezávislost v Azerbajdžánu, boje v Turecku....skvělý koktejl

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kdo byl autorem románu Alí a Nino?

Kniha o tomto zajímavém a snad příznačném životním osudu se čte jako detektivka. Autor prokládá text podrobným vysvětlováním doby, v níž Lev žil, ukázky z jeho děl, korespondence, rozhovory s pamětníky i popisy míst, která navštívil při hledání skutečného Lva Nussimbauma.
Celá recenze

Dobrodruh, který předběhl svou dobu

(...) Nussimbaumův příběh vzbudil po vydání Orientalisty senzaci: poukázal na pozapomenuté idealisty, kteří před sto lety odkrývali společné kořeny Východu a Západu a z čirého potěšení klouzali z jedné kultury do druhé. Českému čtenáři kniha připomene jistou dějinnou negramotnost: západní Asie se dnes otřásá konflikty, ale co vlastně víme o jejich historii? Jak spolu dříve vycházeli ti, kteří vypadají jako přirození odvěcí nepřátelé? Je Kavkaz Asie, nebo Evropa a proč na tom záleží? To všechno je po přečtení Orientalisty jasnější.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Orientalista
Autor:
Reiss, Tom
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788073418588
ISBN:
80-7341-858-4
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
The Orientalist
Překlad:
Dvořák, Milan
Popis:
1× kniha, vázaná, 422 stran, česky
Rozměry:
15 × 23 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)