Jaromír Štětina - Bastardi

Bastardi

Rozebráno
- 11%
183 Kč
pohlídat

Anotace

Román o terorismu a o duši Ruska od známého novináře a reportéra. Jeho děj se odvíjí v realitě i v syrových končinách představivosti, v současnosti i v dávných vzpomínkách. Autor si do něj půjčil postavu, která prochází věky, tak jako my procházíme ulicemi. Díky ní se mu drsná vlákna znepokojivých příběhů nesplétají v provaz, z něhož se váže oprátka, ale v záchranné lano.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Velmi subjektivní minirecenze na nový román Jaromíra Štětiny Bastardi z pera Jany Hradilkové. Tato ruská koláž by neměla v české zimě zapadnout.

Právě jsem dočetla Bastardy Jaromíra Štetiny. Takových počinů v produkci současných psavců je jak šafránu, řekla bych. Naposled jsem s takovým lustem četla Imreho Kertésze...

První pocit po...

Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

PRÓZA

(...) trestuhodná je pak "recyklace" - škoda, že tak dobrý vypravěč musí v románu recyklovat staré příběhy z povídkové sbírky. (...) Ale román má i silné stránky: především je to Štětinovo zmiňované vypravěčství, porozumění Rusku, zajímavé odkazy ke klasické ruské literatuře a pochopení pro situaci Čečny. Jinými slovy, v knize je dost materiálu na to, aby mohla být tím, co čtenář právem očekával. Bohužel Jaromíru Štětinovi nepomohl ani redaktor - že redakci byla věnována pramalá péče, je vidět už z překvapivého množství literních chyb.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Bastardi
Autor:
Štětina, Jaromír
Nakladatel:
NLN - Nakladatelství Lidové noviny
EAN:
9788071068518
ISBN:
80-7106-851-9
Doporučená prodejní cena:
229 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 256 stran, česky
Rozměry:
11,6 × 16,7 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)