Jonathan Safran Foer - Příšerně nahlas ...

Příšerně nahlas a k nevíře blízko

Nakladatel: BB art 2006
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Druhý román amerického autora, kterému už prvotina Naprosto osvětleno získala velký věhlas. Její název odkazuje na všechny ty velké, důležité a strašné věci, které rozhodují o našem životě; jak autor tvrdí, láska, válka, násilí či moc se vždycky projevují "příšerně nahlas" a jsou vždycky "k nevíře blízko".
Oskar Schell, hlavní postava románu, je...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
J. S. Foer je mistr příběhů. Po skvělé knize Naprosto osvětleno napsal ještě lepší! V této knize střídá úhly vyprávění i postavy vypravěčů a skládá mozaiku fascinujících a silných příběhů, které jsou pravdivě lidské. Nedokázal jsem od knížky odtrhnout oči... Dokonalý román, jeden z nejlepších za posledních pár let!

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kniha, kterou mám rád

(...) Jonathan Safran Foer stvořil výtečnou knihu. Něco tak k nevíře vtipného a dojemného a zároveň příšerně inteligentního a důležitého jsem nečetl už několik let.

PODANÉHO PODÁNÍ NALEZENO V PŘEKLADU

(...) Foer zachycuje duševní vesmír malého chlapce řadou narativních postupů a Podanému se je daří opět skvěle překládat do češtiny, takže z originálu se v překladu neztratil ani akcent. Prostě měl Foer v češtině štěstí na překladatele.

Devítiletý vypravěč glosuje činy po 11. září

(...) Ptáme-li se tedy, čím je nový Foer novátorský, pak především odvahou k obrodě tvaru, z níž bude těžit i literatura mimo židovskou enklávu. Umí být dojemný, rozmáchlý i zaumný - a současně platí, že je tak dobrý jako nejslabší místa románu.

Historie nám křičí přímo do tváří

(...) Originalita formální stránky románu je ostatně nepominutelná. Knihu ilustrují černobílé fotografie, které s umanutou dětskou naivitou zdvojují a zhmotňují Oskarovy představy a vjemy. (...) Stejně přesvědčivý je ale Foer i bez berliček formálních experimentů. Prosté a úsporné líčení osudného zářijového dne z úst Oskarovy babičky patří k vrcholům knihy. (...) Foerova schopnost evokovat zraněné, o vyrovnanost bojující dětské nitro, je obdivuhodná a nový román představuje druhý zásadní počin nadmíru talentovaného autora.
HODNOCENÍ LN: *****

Trauma 11. září na stránkách Foerova druhého románu

Nesmírně nahlas a neuvěřitelně blízko je román s nádherným lidským příběhem. Ač formou postmoderní, nikdy nesklouzává do pastiše, ani s ním spojené ironie. Je upřímný, dojemný, hluboce lidský, ale ne kýčovitý ani citově vyděračský.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Příšerně nahlas a k nevíře blízko
Autor:
Foer, Jonathan Safran
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788073419523
ISBN:
80-7341-952-1
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Originál:
Extremely Loud and Incredibly Close
Překlad:
Podaný, Richard
Popis:
1× kniha, vázaná, 384 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)