Jaromíra Kolárová - Divný čas, divná láska

Divný čas, divná láska

Nakladatel: BVD 2006
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Posmrtné vydání pamětí Jaromíry Kolárové.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení

Osudy Jaromíra Kolárová: Divný čas, divná láska / BVD 'Řeka času je široká. Jen s obtížemi, nezřetelně, rozmazaně vidím na vzdáleném břehu svou někdejší podobu.' Spisovatelka a filmová scenáristka (Holky z porcelánu, Léto s kovbojem) vzpomíná na léta mezi světovými válkami, dobu nacistické okupace i první čas po válce. Činí tak s odstupem, zvěcnělým bohatou životní zkušeností.

Před časem se mi dostala do ruky kniha 'Náš malý, maličký svět' a zhltla jsem ji jedním dechem. Velmi jsem proto uvítala, že vyšlo pokračování. I když se obě knihy mohou číst i samostatně, pro mě bylo milé, že jsem některé postavy znala už z prvního dílu. Největším přínosem bylo pro mě vyprávění o začátcích slávy a hrůz komunismu u nás, o době...

Více
Zajímavá knížka, zvláště pro ty, kteří nezažili předválečné a válečné období. Pro mladší generace určitě přínos v představení si odlišného života ve městě a na vesnici v Česku během II. světové války. Doporučuji k přečtení.
Škoda, že v anonci na novinku spisovatelky Jaromíry Kolárové, která v lednu 2006 zemřela, chybějí potřebné informace o knize. Třeba důležitá skutečnost, že jde o pokračování vzpomínkové prózy Náš malý, maličký svět, zahrnující 20. léta a část let třicátých minulého století v prostředí Bubenče, Holešovic, Letné a okolí. Divný čas, divná láska se...
Více
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Člověk si vždy musí pomoci sám

(...) Kouzlo vyprávění Kolárové je v tom, čím oslovila čtenáře předcházejících beletristických vzpomínek Můj chlapec a já nebo Jen o rodinných záležitostech. Z obyčejné chvilky mezi dvěma mladými lidmi udělá "záležitost". Politické události, odboj příbuzných, pronásledování židovských spoluobčanů získávají v jejím podání lidský rozměr. Na několika místech připomíná, jak "historie šlápla svou špinavou botou přímo doprostřed našeho štěstí". "Svítí lampy, Masaryk umřel," vybavuje si matčina slova z roku 1937.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Divný čas, divná láska
Autor:
Kolárová, Jaromíra
Nakladatel:
BVD
EAN:
9788090375451
ISBN:
80-903754-5-6
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 248 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)