Milan Kruml - Comics: Stručné dějiny

Comics: Stručné dějiny

Nakladatel: Comics Centrum 2007
Rozebráno
654 Kč
pohlídat

Anotace

Tato kniha je první publikací seznamující čtenáře v České republice s historií světového comicsu. Její autor, Milan Kruml, si vzal za cíl nelehký úkol seznámit naše čtenáře s více než stoletou historií tohoto média. Kniha proto vznikala dlouhých sedm let.
Problém comicsu u nás je způsoben už jen tím, že je chápán jako literární žánr. Toto zařazení...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Komiks má dlouhou historii

(...) Krumlovy dějiny mají logicky i své limity. Kniha je sice psána čtivě, ale přesto je spíše příručkou než čímkoliv jiným. Číst souvisle se téměř nedá. Záplava jmen a názvů titulů vede k určité nepřehlednosti. (...) To jsou však spíše menší prohřešky. Takové knihy jako Comics: Stručné dějiny tady už bylo třeba.

Seznamte se se světovým komiksem: česky

(...) Krumlova kniha není pouze souborem hesel a portrétů osobností, dá se číst jako příběh jedné formy vyjádření, která propojuje obraz s textem, má svůj vývoj, vrstvy, odbočky i proměny. Charakteristickým rysem komiksu je, že vlastně nemá hranice, tabu ani přesný počátek. (...) Krumlova kniha do toho pestrého světa nechává nahlédnout, a to doslova - na ukázkách z legendárních děl, často celobarevných, nijak nešetří. Myslí i na užitečné detaily, jako jsou komiksový slovníček či žebříčky nejlepších a nejdražších komiksů.

Dějiny žánru poprvé česky

(...) Těžiště práce je v líčení peripetií tradičních sešitů pro děti a dospívající mládež. Obsahuje množství ilustrací a ukázek (často jsou přetištěny celé stripy nebo stránky, vždy s dobře čitelnými texty), rejstřík, slovníček a žebříčky nejoblíbenějších a nejdražších komiksů. Obálku nakreslila britská komiksová legenda Bryan Talbot; nakladatelství Comics centrum zde využilo dobrých vztahů, které s kreslířem navázalo po českém vydání jeho dvou komiksových románů.

V Česku vyšla první historie světového komiksu

(...) Kruml se rozhodl zpracovat vlastní publikaci, kde mnoho z toho, co čtenář na Západě má zažito, musí být pro českého čtenáře vysvětleno. Komiks, grafický román, byl totiž dlouhá léta před rokem 1989 v tehdejším Československu i v dalších zemích východního bloku odstrkován. (...) obálku speciálně pro nakladatele vytvořil slavný komiksový autor Bryan Talbot, jehož knihy Comics Centrum vydává.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Comics: Stručné dějiny
Autor:
Kruml, Milan
Nakladatel:
Comics Centrum
EAN:
9788086839127
ISBN:
80-86839-12-5
Doporučená prodejní cena:
769 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 320 stran, česky
Rozměry:
15,5 × 23,5 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)