Chuck Palahniuk - Strašidla

Strašidla: Román (z) povídek

Nakladatel: Odeon 2007
Strašidla

Strašidla

314 Kč
Rozebráno
314 Kč
pohlídat
Rozebráno
251 Kč
pohlídat

Anotace

Hrdinové knihy jsou zavření ve zchátralém bývalém divadle na okraji města. Chtěli zde napsat mistrovské dílo, na něž se ve víru normálního života nemohli soustředit. Místo tvůrčího zápalu je však čeká boj o přežití: organizátor pobytu zešílel a zničil zásoby jídla. Našich třiadvacet zajatců musí tedy najít cestu nejen z tvůrčí krize, ale i způsob...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(8x)

Vaše hodnocení
Nosný příběh, básně a hlavně povídky. Z toho všeho je smíchaná tato kniha, která exceluje především svými povídkami, které skvěle doplňují a v mnoha ohledech naprosto předčí hlavní příběh, který se snaží tyto povídky spíše stmelit.
Přitom je každá z povídek schopná samostatně obstát navzdory snaze šokovat a ukázat perverzi v ostrých úhlech,...
Více

...Nevím, nejlepší mi stejně přijde Ukolébavka..... Ale jinak Palahniukovi moc fandím, a tudíž si knihu určitě přečtu i v českém překladu - zatím jsem měla možnost číst jen anglický originál.

Přiznám se, že jsem si musela jednotlivé postavy zapsat, jejich příběh aspoň stručně přiblížit. Je to úžasná kniha a příběhy vás vtáhnou, dejte se do toho, budete mít o čem přemýšlet.

Absolutně skvělá kniha! osobně pro mě někdy až moc chaotická a nepochopitelna:) před tím neni kam utéct! doporučuju:-)

Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

CHUCK PALAHNIUK: STRAŠIDLA

(...) Palahniuk začal psát Strašidla poté, co uspořádal s přáteli duchařskou party v domě vybaveném strašidlem. Chtěl vytvořit horor založený na všedních věcech - karotkách, svíčkách, bazénech, mikrovlnné troubě, bowlingové kouli, anekdotách svých kamarádů nebo chlapíka, jehož potkal na terapeutické skupině sexoholiků, když psal Zalknutí. A povedlo se mu to dokonale. Nuly jsou nové celebrity a pochopili to nejen televizní dramaturgové a bulvární novináři, ale i Palahniuk. V čemž je dost možná tajemství jeho úžasného úspěchu.

Anne Franková si docela žila

(...) Román (z) povídek, takový je podtitul další knihy populárního amerického autora Chucka Palahniuka s názvem Strašidla. Ani tentokrát spisovatel nešetří nejrůznějšími efekty. Zaujmout lze tak, že dílo čtenáře pohltí svou hloubkou, svou sugestivností. To je však poněkud zdlouhavější, to se nepodaří hned tak u pultíku v knihkupectví. Druhá cesta je rychlejší - šokovat! Americký prozaik Chuck Palahniuk (1962), který se poprvé čtenářům představil románem Klub rváčů, se přiklání k druhé alternativě. (...) Chuck Palahniuk je autorem moderní doby - lidi jsou citově otupělí, ale zároveň se nudí, chtějí nějakou drsnou zábavu. V tom jim prozaik vyhovuje i s nyní přeloženou knihou Strašidla (2005).

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Strašidla
Autor:
Palahniuk, Chuck
Nakladatel:
Odeon
Edice:
Světová knihovna
EAN:
9788020712530
ISBN:
978-80-207-1253-0
Doporučená prodejní cena:
279 Kč
Originál:
Haunted, A Novel of Stories
Překlad:
Podaný, Richard
Popis:
1× kniha, vázaná, 368 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)