Eric Lax - Woody Allen - ...

Woody Allen - Hovory o filmu

Nakladatel: Portál 2008
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Woody Allen je jedním z mála amerických filmařů, kteří se dokázali prosadit především jako tvůrci autorských filmů. K tomu, aby se tak stalo, potřeboval široké spektrum různých zájmů a mnoho talentu. Woody Allen je nejen režisérem, ale i hercem, spisovatelem a v neposlední řadě i jazzmanem a hráčem na klarinet. I přesto, že na Newyorské univerzitě...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Woody Allen o svých filmech

(...) Unikátní je tato časosběrná kolekce rozhovorů především z jednoho důvodu: newyorský režisér, scenárista, dramatik, spisovatel a herec je znám nechutí k novinářům a propagaci své práce. Nerad hovoří o svých filmech i natáčení. Kdežto tady se, i díky tomu, že ho s Laxem pojí dlouholeté přátelství, rozpovídal.

knihy

(...) Její oddíly jsou členěny tematicky na fázi prvotního nápadu, psaní, obsazení, režii či střih. Jako téměř nezprostředkovaný a velice autentický pohled do režisérovy autorské kuchyně je kniha spolehlivým svědectvím o tomto mimořádném úkazu a cennou příručkou pro jeho obdivovatele, kteří se chtějí dozvědět něco nad rámec pravidelných premiér jeho filmů.

Zpověď newyorského neurotika

(...) Členění knihy totiž není čistě chronologické film po filmu, jako například v případě památných rozhovorů Francoise Truffauta s Alfredem Hitchcockem. Lax rozhovory (jejichž přepisy zabíraly více než tisíc hustě popsaných stránek) uspořádal po stránce tematické do sedmi oddílů z hlediska různých aspektů filmové tvorby: od prvotního nápadu přes psaní, obsazení, natáčení, režii a střih až po hudbu. V osmé, závěrečné kapitole se Allen zamýšlí nad dosavadní kariérou. Jednotlivé bloky lze proto číst na přeskáčku v libovolném pořadí, aniž by tím byla oslabena sdělnost knihy, která ale zjevně počítá s relativně "zasvěceným" čtenářem-divákem.

Portrét líného režiséra

(...) Čeští milovníci Woodyho Allena, frustrovaní tím, že poslední dva jeho filmy u nás doposud nebyly uvedeny v běžné distribuci, by mohli zatím vzít s povděkem knihu rozhovorů Erika Laxe. Nejde o žádnou novinářskou rychlokvašku: Lax začal Woodyho Allena zpovídat na jaře 1971 a činil tak pravidelně až do počátku roku 2007. Přepisy desítek rozhovorů zabraly "více než tisíc hustě popsaných stránek" a autor se je nepříliš šťastně rozhodl uspořádat do tematických celků. V knize tak najdeme kapitoly o inspiraci, o psaní scénářů, o hercích, exteriérech, režii, střihu a tak dále, přičemž každá kapitola se dále dělí do podkapitol podle data interview.

Magazín OKO

Terapeut a pacient zároveň - Woody Allen slaví osmdesátku
Recenze

Terapeut a pacient zároveň - Woody Allen slaví osmdesátku

Nakladatelství Argo a Paseka spojila síly a umožnila, aby spatřila světlo světa publikace V kůži Woodyho Allena, knižně vydané legendární stripy Stuarta Hamplea, jež byly publikovány denně v letech 1976 až 1984 ...

 |  Zuzana Kultánová

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Woody Allen - Hovory o filmu
Autor:
Lax, Eric
Nakladatel:
Portál
EAN:
9788073673734
ISBN:
978-80-7367-373-4
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 520 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)