Zuzana Navarová - Andělská počta

Andělská počta

Nakladatel: Host 2008
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Zuzana Navarová, předčasně zemřelá textařka, skladatelka a zpěvačka, je mnohými právem považována za jednu z největších osobností české hudební scény posledních dvaceti let. Kniha kompletně shrnuje její písňové texty z let 1998-2004 a mapuje tak autorčino vrcholné tvůrčí období, charakteristické spoluprací s multietnicky založenou skupinou Koa....
Zobrazit celý text

TITULY V SÉRII: Zuzana Navarová / Nerez

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
knížka, kterou stojí za to mít :-)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Andělské počtení o Zuzaně Navarové

(...) Nakladatelství Host vydalo u příležitosti nedožitých padesátých narozenin Zuzany Navarové publikaci s názvem Andělská počta. Kniha se v rámci možností snaží zachytit ucelený obraz této výjimečné umělkyně. První část shrnuje texty Navarové z alb nahraných s kapelou Koa, jde tedy o pozdější a vyzrálejší práce. Zhruba druhá polovina knihy představuje osobnost hudebnice z nejrůznějších stran. Bylo řečeno již vícekrát, že texty Zuzany Navarové obstojí i bez muziky. K tomu jen dodejme, že obstát samostatně je mnohonásobně těžší u textuabstrakce, který s podporou hudby počítá daleko více než třeba humorně laděné epické příběhy. Navarové se to ve spoustě případů podařilo. Její soběstačné lyrické náměty a řemeslně zručné provedení jsou charakteristické právě pro pozdější alba, ze kterých ukázky pocházejí. A nutno také dodat, že málokterý lyrik užívá tak jako ona i slovních hříček a humoru.

Zuzaně Navarové to v Brně počítají andělsky

(...) Je to zajímavé čtenářské počínání, tahle Andělská počta. Verše se dnes konzumují minimálně. Kdo by se tedy vracel na stránkách knihy k písničkám odtrženým od nápaditých Navarové tónů bossa novy, valčíčků či trampských odrhovaček? Garantuju vám, že patříte-li jako já ke ctitelům jedinečného umu Zuzany Navarová, budete mít tu muziku jako automatický doprovod. Ostatní užasnou, jak tiše, lyricky, s nadhledem, ale i bolestí a smutkem, které neunavují, se dá zpívat třeba o židovském šouletu, indiánské romantice, romské vášnivosti a závrati způsobené laciným vínem nebo Himalájemi.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Andělská počta
Autor:
Navarová, Zuzana
Nakladatel:
Host
EAN:
9788072942671
ISBN:
978-80-7294-267-1
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 168 stran, česky
Rozměry:
15,7 × 19 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)