Magdaléna Platzová - Recyklovaný muž

Recyklovaný muž

Nakladatel: Torst 2008
Rozebráno
133 Kč
pohlídat

Anotace

Autorka románu Aaronův skok předkládá čtenářům novou knížku povídek, jejichž hlavním tématem jsou mezilidské vztahy a dějištěm celá Evropa. Vypravěči jsou muži nejrůznějšího věku i založení. Autorka citlivě popisuje detaily, které mnohdy určují velké životní posuny, obtížnost dorozumění ve věcech vztahů, drobná bolestivá tajemství i skryté rány,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Recyklovaný muž Magdalény Platzové

(...) Autorka důkladně zkoumá vztah dvou lidí, nezajímají ji ovšem všechny zákruty a odbočky jeho dlouhodobého vývoje, spíše jednotlivé okamžiky, drobnosti, události, jež porušují jeho křehkou rovnováhu - ať už vzhledem k jeho vzniku či zániku. Každý ze vztahů je ve své možnosti či nemožnosti čímsi osudový. Hrdinové povídek jsou k sobě přitahováni jako můry k plameni lampy. (...) Jinak je ovšem Recyklovaný muž ukázkou důsledně promyšlené povídkové tvorby, jež výrazně převyšuje soudobou literární produkci. Už proto, že každý text je přesně vybroušen - nic nepřebývá, nic nechybí.

Jako korálky

(...) Povídky a mikropříběhy z poslední knihy spisovatelky a publicistky Magdalény Platzové (1972) Recyklovaný muž jsou jako korálky růžence. Proklouznou vám pod prsty, aniž byste mnohdy napoprvé pochytili jejich skrytý, nevyřčený význam. Ten potom můžete pochopit až po několikerém protočení modlitební šňůrky mezi prsty.

Recyklovatelné povídky Magdaleny Platzové

Zatímco v předchozím románu Aaronův skok Platzová představila tři výrazné ženské hrdinky žijící ve 20. století, útlá sbírka povídek Recyklovaný muž se odráží od mužského vypravěče a jeho pohledu na svět.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Recyklovaný muž
Autor:
Platzová, Magdaléna
Nakladatel:
Torst
EAN:
9788072153480
ISBN:
978-80-7215-348-0
Doporučená prodejní cena:
148 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 128 stran, česky
Rozměry:
11 × 20 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)