Martin Sichinger - Cukrový klaun

Cukrový klaun

Nakladatel: Knižní klub 2008
Rozebráno
206 Kč
pohlídat

Anotace

Po rozchodu rodičů zůstává dvacetiletý Aleš s matkou a ve volném čase fotí pozůstatky zaniklých vesnic u bývalých grafitových šachet. Ale nejvíc ho přirahuje kolický zámeček, místo spojené s tajnými dětskými výpravami a otázkami, na které nikdo z těch, co přišli po válce, neumí odpovědět. Co je pravdy na legendách o mužích, kteří si kopali díry v...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Martin Sichinger, Cukrový klaun

V rozporu se svým názvem, odkazujícím na jednu z postav, je druhá kniha Martina Sichingera především o místě. Těžištěm i epicentrem románu je vojenský újezd Boletice, jeho historie a atmosféra. Až v druhé řadě se tu buduje labyrint vztahů a individuálních příběhů postav. Úspěch takového kompozičního postupu pak stojí a padá na autorově schopnosti zachytit svébytný a jedinečný genius loci. To se mu daří především propojením přírodní a vojenské metaforiky, které by snad mohlo působit prvoplánově, ovšem není tomu tak. Sichinger buduje organickou krajinu světa, duše i Čech - pavučinu počitků prorůstající volně a přirozeně jak lidským vědomím, tak hornatou krajinou či vojenským pancéřem. Ušmudlanost, oprýskanost; úpadek - typický kolorit českého venkova - tu rozličnými způsoby koexistuje s láskou, zatracením či nepochopitelně nezrušitelným poutem, které drží starousedlíky.

Šumavští pašeráci pracovali pro StB

(...) Vítězem 13. ročníku Literární ceny Knižního klubu se stal román Martina Sichingera s názvem Cukrový klaun. Jak jeho autor řekl LN, děj knihy se odehrává v blízkosti grafitových šachet na Šumavě.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Cukrový klaun
Autor:
Sichinger, Martin
Nakladatel:
Knižní klub
EAN:
9788024222684
ISBN:
978-80-242-2268-4
Doporučená prodejní cena:
229 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 240 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)