Jack Kerouac - Dharmoví tuláci

Dharmoví tuláci

Nakladatel: Argo 2008
Dharmoví tuláci

Dharmoví tuláci

268 Kč
Skladem
268 Kč
Dharmoví tuláci

Dharmoví tuláci

250 Kč
Rozebráno
250 Kč
pohlídat
Rozebráno
236 Kč
pohlídat

Anotace

V polovině 50. let podnikl Kerouac s básníkem Garym Snyderem výstup na kalifornskou horu Matthernorn. Krom setkání s přírodou, jež ho později inspirovalo k pobytu na hoře Desolation Peak, o kterém píše v Andělech zoufalství, se tato cesta stala i setkáním s buddhismem, jež mu Snyder zprostředkoval. Protikladem této "duchovní roviny" je líčení...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Pro mne nejlepší Kerouacova kniha a asi stejně tak i pro všechny meditující tuláky po horách a podobné spřízněné duše. Navíc jsem v době, kdy jsem ji četl, hltal i všechny knihy Garyho Snydera (který v knize vystupuje pod jménem Japhy Ryder) , který mne v určitém období mého života velmi ovlivnil a inspiroval.
Dneska až skoro neuvěřitelná svoboda tuláků, kterou Jack Kerouac popisuje.. Nádherná knížka, co určitě stojí za to si jí přečíst.

jednoducho, napriek niektorým mierne záporným veciam v Jackovom živote, musím povedať, že bol génius... a táto kniha je toho dôkazom...skvelé dielo..!!!

Prostě hodně dobrá knížka, plná nádherné přírody, svobody, tuláků, americké divočiny a budhismu... Nádherně se zde popisují scenérie a velice dobře se čte... Doporučuji všem, kteří milují ty krásné americké romány z cesty...
Je to absolutně krásna kniha!

Výborná knížka, velmi inspirativní (tedy alespoň pro takové 'blázny' jako jsem já :o)) Toulání, buddhismus, meditace, svoboda, ... přesně to, po čem prázdná dušička zmateného človíčka v tomto šíleném světě prahne. Škoda jen, že není už nikde k sehnání, já sám ji sehnal až po půl roce a to už pouze v knihovně. Moc rád bych ji měl doma 'nastálo'. Vyjde kdy ještě ?

Zobrazit další (3)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dharmoví tuláci
Autor:
Kerouac, Jack
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788025700617
ISBN:
978-80-257-0061-7
Doporučená prodejní cena:
278 Kč
Originál:
The Dharma Bums
Překlad:
Rauvolf, Josef
Popis:
1× kniha, vázaná, 248 stran, česky
Rozměry:
14 × 22 cm
Rok vydání:
2008 (3. vydání)