Irena Dousková - Hrdý Budžes

Hrdý Budžes

Nakladatel: SUPRAPHON 2009
Hrdý Budžes

Hrdý Budžes

139 Kč
Ihned
139 Kč
Rozebráno
252 Kč
pohlídat

Anotace

Podle bestselleru Ireny Douskové Hrdý Budžes vzniklo divadelní představení, ve kterém vytvořila herečka Barbora Hrzánová svou životní roli. Získala za ni Cenu Thalie. Záznam četby z této populární knihy vychází na našem CD. Jde o vyprávěné desetileté holčičky Helenky, prožívající své dětství na počátku sedmdesátých let na malém městě. Počátky...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
Krásné a dojemné. Skvělá kniha; doporučuji přečíst i v případě, že jste několikrát viděli divadelní představení s Bárou Hrzánovou!
Tato kniha je právem dána do seznamu povinné školní četby, protože autorka dokonale vystihla přirozenost a upřímnost dětské duše na pozadí nelehké doby. Příběhy Helenky působí doslova jako antidepresivum a od prvního řádku si jí zamilujete
Ať kniha, divadelní představení, nebo poslech - všechno budžesovské je super:) Vtipně a lehce napsané vyprávění, které nám připomene doby nelehké a nevtipné.
Knihu mi půjčila kamarádka s doporučením, že se velmi hezky čte -- a opravdu: oddechová, zábavná. Doporučuji všem, koho zajímá, jak se na okolní dění dívá holčička školou povinná a vše si dokáže zdůvodnit svým vlastním stylem :)
Mám tuto knihu moc ráda, viděla a znám divadelní hru, ve které Bára Hrzánová exceluje, jako by ji byla ušitá na míru. Neumím si představit jinou herečku, která by Helenku Součkovou ztvárnila lépe. Kniha je velice humorná, vtipná a originální. Po této knize sáhám vždy, když se mi chce smát nebo se jen tak pobavit, nebo je mi smutno a není, kdo by mě...
Více
Já nejdřív úplnou náhodou viděla divadelní hru s Bárou Hrzánovou, která tam naprosto excelovala a když jsem zjistila, že je to podle knihy, tak jsem si řekla: 'To MUSÍM mít!' A víte co? Mám! A jsem za to nesmírně ráda! Takhle jsem se nenasmála ani nepamatuju a to jsem celkem veselá kopa. Vřele doporučuji.
Moc dobře napsaná knížka u které jsem se nasmála .
Nelituji že jsem si ji koupila tak jsem se dlouho nepobavila a hlavně jsem se nasmála
výborné, příjemné, čtivé, milé, roztomilé... pohled na svět očima malé dušičky, která tomu světu ještě moc nerozumí, snáší svá různá příkoří, má svoje dětské přání a tužby a snaží se tomu velkému světu porozumět... vcítění a identifikace s duší a myslí prv%načky je excelentní, nepředpokládám však, že si autorka v tomto věku psala deník a zřejmě se...
Více
Kniha je zajímavá nejen svým obsahem, ale i formou: je to zdařilý pokus vyjádřit - coby dospělý - jazykově, ale i myšlenkově dětský svět. A přitom to není zjednodušení na nudné banálno; spíše je tu mnoho napovězeného, a hra, do níž autorka čtenáře zve, spočívá v tom, aby zkoušel domyslet to napovězené, např. charaktery postav nebo vztahy mezi nimi.
Zobrazit další (7)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Magazín OKO

Tři otázky pro...Irenu Douskovou
Rozhovory

Tři otázky pro...Irenu Douskovou

Vzpomenete si ještě na tu chvíli, kdy jste sedla ke stolu a začala psát Hrdého Budžese? Jaký byl váš spisovatelský plán a kam až jste se s Helenou Součkovou vlastně dostala?
 
Hrdého Budžese ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hrdý Budžes
Autor:
Dousková, Irena
Nakladatel:
SUPRAPHON
EAN:
099925560522
Doporučená prodejní cena:
297 Kč
Interpret:
Hrzánová, Barbora
Popis:
2× CD, délka 1 hod. 55 min., česky
Rok vydání:
2009