Forrest Carter - Škola malého stromu

Škola malého stromu

Interpret:  Lukáš Hlavica
Nakladatel: Tympanum 2009
Škola Malého stromu

Škola Malého stromu

269 Kč
Skladem
269 Kč
Škola malého stromu

Škola malého stromu

199 Kč
Ihned
199 Kč
Rozebráno
424 Kč
pohlídat

Anotace

Víte něco o duši amerických Indiánů? Víte, že stromy mluví? Víte, jakposílat zprávy prostřednictvím hvězd? Víte něco o smíchu a slzách vlidském srdci? Zaposlouchejte se do Školy Malého stromu a pochopítepozoruhodnou jednotu člověka, přírody a kosmu.Příběh Malého stromu - chlapce, kterého vychovává babička s dědečkemz kmene Čerokíů. Učí jej...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Jedna z nejlepších knih, co jsem doposud četla. Nádherné, strhující vyprávění indiánského chlapce o životě v horách, o životě v souladu s přírodou, o pokoře, o braní a dávání, o toleranci ale také o nenasytnosti a sobectví vás donutí zamyslet se, jací jsme my lidé pokrytci. Tato kniha vás zaručeně pobaví, ale také rozpláče. Obsahuje mnoho moudrosti a jistě by si ji měl přečíst úplně každý.
Nenašel sem tam nic o nadřazenosti bílé rasy, spíš autor přehodnotil svou minulost v kukluxklanu a toto je skvělý výsledek.
Každý kdo má duši, stotožní se s celou knihou natolik, že málokterá kniha Vás ovlivní,jako tato. V dobrých knihách se vžijem do hl. postavy,ale tady se dokážete vžít nejenom v cítění přírody, psů, i lidí kolem Malého Stromu. Kniha Vás veme mimo realitu vlastního života, ale přivede vás k tomu, že pořád jsou lidé kteří jsou na tom hůř, a i přesto...
Více
Kniha jen pomalu nabírá tempo, ale strhující závěr vše přebije a je škoda, že nebyl rozveden více. Komentář níže o údajných v knize obsažených myšlenkách nadřazenosti bílé rasy rovněž nechápu, kniha je o přesném opaku.

Kniha, kterou by si měl každý přečíst, nádherná, čistá, krásná. Nechápu komentář přede mnou ohledně nadřazenosti bílé rasy, to jsem tedy opravdu v knize nenašla.

Škola Malého stromu je nádherná kniha, kterou nebudete litovat, že jste si koupili. Příběh malého chlapce - sirotka, který nalézá vztah ke svým prarodičům, k horám a přírodě, je okouzlující.

Zajímavé na této knize je její autor, resp. kontroverze, která jej doprovází. Forrest Carter (původním jménem Asa Earl Carter) byl aktivista Ku Klux...

Více
Příběh malého chlapce, který zůstane sám. Po smrti jeho rodičů se ho ujmou babička s dědou, jedni z mála indiánů Čerokíů, kteří v kraji zůstali. Chlapce učí, jak má žít v souladu s přírodou a předávají mu své znalosti. Celý příběh je vyprávěn dětskýma očima, o to víc je to pro nás dojemnější a více emotivní.

V této knize rozhodně nejvíce...
Více
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Poslední tečka za Mayem

(...)Škola Malého stromu Forresta Cartera poprvé vyšla česky v roce 1993 a nyní se dočkala i podoby audioknihy. Není divu; vyprávění šestiletého chlapce jménem Malý strom, jemuž se dostane několika let čerokíjské výchovy u dědečka a babičky, má nesporné kouzlo. Kniha nepotřebuje výraznou příběhovou linii, tvoří ji sugestivně líčené epizody z osamělého života uprostřed divoké přírody. Vyprávění podmaňuje, uchvacuje; dětský vypravěč v textu funguje dokonale. Podrobně popisuje a tlumočí, ale nehodnotí - nebo jen přímočarým, ne . lozofujícím způsobem. Oproti tradičnímu ztvárnění života indiánské komunity a bojů kmene o vlastní teritorium přináší Carter pohled do samotářské existence jediné rodiny a inspirativně i do způsobu indiánské výchovy, rajsky nezatížené okřikováním a neustálým mentorováním. Audiokniha vyšla sympaticky v nezkrácené podobě. Lukáš Hlavica namluvil téměř osm hodin s lehce dětskou dikcí, účastně, ale nepateticky.

Magazín OKO

3x předvánoční připomínka osvědčeného titulu pro děti a jejich rodiče
Aktuality

3x předvánoční připomínka osvědčeného titulu pro děti a jejich rodiče

Lichožrouti - komplet

Požírači ponožek od Pavla Šruta a Galiny Miklínové vycházeli postupně, ale teď už se dají koupit všechny tři díla najednou v papírové krabici. 

 

...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Škola malého stromu
Autor:
Carter, Forrest
Nakladatel:
Tympanum
EAN:
8594072275326
Doporučená prodejní cena:
499 Kč
Interpret:
Hlavica, Lukáš
Popis:
6× CD, délka 7 hod. 40 min., česky
Rok vydání:
2009