Pavla Smetanová - Příběhy z ...

Příběhy z olivového ostrova aneb Když na Korfu kvetou mandloně

Příběhy z olivového ostrova aneb Když na Korfu kvetou mandloně

Příběhy z olivového ostrova aneb Když na Korfu kvetou mandloně

134 Kč
Skladem
134 Kč
Rozebráno
147 Kč
pohlídat

Anotace

Autorka žije na Korfu přes deset let se svým řeckým manželem a dvěma dětmi. Její postřehy jsou prodchnuty láskou a obdivem k novému domovu, což jí umožňuje vnímat jak krásu a poezii celého ostrova či vlídnost a pohostinnost jeho obyvatel, tak i méně příjemné stránky zdejšího života. Ty však dokáže glosovat s laskavým humorem i s jistým...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(11x)

Vaše hodnocení
Čtení vhodné do jakékoliv situace a do jakéhokoliv počasí. Vyprávění o životě soukromém i pracovním české rodačky, která se vdala na ostrov Korfu. Zasmějete se a ještě se zasníte do pohodově líného života Korfanů, kteří se nikým a ničím nenechají stresovat.
Úsměvné a pohodové čtení, prolínání úsměvů na tváři a pokyvování hlavou, že se ŘECKO dostalo tam kde je,:-))
Výborné čtení. Doporučila mi knihu manželka. Mám rád autorky, které se nezviditelňují, nesedí jedním zadečkem na několika židlích, jako je tomu u jedné, která mi jde na nervy, protože za jejím jménem je uvedeno, co všechno je: archeoložka, spisovatelka, básnířka, překladatelka, politička, která bojuje za všechny. Pavla Smetanová je skromná, píše,...
Více
Knihu jsem sháněla u nás, než jsem jela na Korfu, nesehnala. O to větší radost jsem měla když mi ji delegátka Míša v Liapades nabídla ke koupi. Dokonce s podpisem autorky! MOC JSEM SE POBAVILA!!!! Pavla je výborná pozorovatelka a spisovatelka, nad některými pasážemi jsem se chechtala nahlas, což se mi už dlouho nestalo. Vřele doporučuji ke čtení,...
Více
Autorka má pozorovací talent a smysl pro humor (a dokáže si ho udělat i ze sebe, což není tak běžné). Korfu a Korfany neidealizuje, naopak se nevyhýbá ani lehké ironii. Kniha určitě potěší všechny, kdo mají rádi Korfu a Řecko a ostatní může inspirovat k návštěvě.
Kniha se mi moc líbila. Odehrávají se zde vtipné scénky, při kterých se zasmějete. Není to náročné čtení, ale výborně se hodí jako způsob relaxace po těžkém dni. Rozhodně doporučuji!
"Příběhy" neoplývají žádným dramatickým dějem,je to spíš hezký, milý a vtipný popis každodenních situací života člověka žijícího na ostrově.Jednotlivé příběhy jsou na stránku nebo dvě a tak je kniha ideálním čtením do dopravního prostředku na cestě do zaměstnání nebo na dovolenou. Těším se na další knihu od autorky. A také na dovolenou na Korfu.
UŽ DLOUHO JSEM NEČETLA NIC TAK SKVĚLÉHO. KNÍŽKA JE SUPER . Z KNÍŽKY VYZAŘUJE POHODA A PŘÍBĚHY MAJÍ V SOBĚ NAPĚTÍ, RADOST A DOST JSEM SE ZASMÁLA. A TEN ŽIVOT JAK JE POPSANÝ. PŘEČTĚ TE SI, OPRAVDU TO STOJÍ ZA TO.
Již delší dobu se mi do ruky nedostala tak kvalitní a stylová kniha, ale kdo čeká ten se dočká. A já se dočkal v podobě knihy plné pohodové nálady od výborné autorky Pavly Smetanové.
Po této knížce bych nesáhla kdyby nebylo knižní výzvy. Knížka je rozdělena do ročních období a autorka (Češka) popisuje svoje slasti i strasti života na ostrově Korfu. Forma je velmi příjemná, kapitoly krátké, často úsměvné (možná i občas vtipné), ale ihned po přečtení velmi rychle vše zapomenuto. Je to přesně ten druh pohodové, oddechové a...
Více
Zobrazit další (7)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Příběhy z olivového ostrova aneb Když na Korfu kvetou mandloně
Autor:
Smetanová, Pavla
Nakladatel:
NLN - Nakladatelství Lidové noviny
EAN:
9788071065555
ISBN:
978-80-7106-555-5
Doporučená prodejní cena:
163 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 168 stran, česky
Rozměry:
12,7 × 20,8 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)