Warren Ellis - Zpátky v ulicích
Doručení po ČR zdarma

Zpátky v ulicích: Transmetropolitan 1

Nakladatel: BB art 2009
Rozebráno
314 Kč
pohlídat

Anotace

Gonzo. V irském slangu to byl výraz pro posledního chlapa, co se pro prochlastané noci držel na nohou. V pornografii jde o detailní a drsné natáčení s ruční kamerou. V novinařině to znamená psát tak subjektivně, že se reportér stane součástí děje. Hrdinou Transmetropolitanu je futuristická verze zakladatele „gonzo“ žurnalistiky Huntera S. Thompsona...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Na hrubý pytel ještě hrubší záplata!

Série Transmetropolitan sice nepatří do žánru superhrdinských, Spider Jerusalem si ale rozhodně zaslouží označení super-novinář. Jeho články raketově zvyšují prodej novin. Když se mu podaří někoho zabít nebo zmlátit, nehrozí mu žádný trest. Užívá o hodně větší než malé množství drog, avšak je stále při smyslech, a když se chce někam dostat, tak se tam prostě dostane.
Celá recenze

Kde páchnou deodoranty

Vyšel komiks o dalším maniakovi, který se stal legendou. Tuzemským fanouškům už chybí vlastně jen pár kousků a nakladatelství se pilně snaží zbývající mezery zaplnit. Dosud poslední zalátanou dírou v této oblasti je české vydání legendárního komiksu Warrena Ellise Transmetropolitan.
Celá recenze

Zběsilá jízda jménem Transmetropolitan

Iritace, nenávist, vztek. I takové emoce vzbuzuje moderní společnost a umění se stává jedním z ventilů, jak se jich alespoň trochu zbavit. Bezezbytku to platí pro legendárního komiksového autora Warrena Ellise a především jeho punkovou sérii Transmetropolitan. Soubor prvních šesti pokračování kultovního díla nazvaný Zpátky v ulicích nyní vydává nakladatelství BB art a je třeba této publikaci věnovat mimořádnou pozornost, protože jde o dílo vskutku mimořádné a vtipné. (...) Kresba Daricka Robertsona je s Ellisovým textem velmi organicky propojena. Díky exaltovanosti hlavního hrdiny, který se neustále dopuje halucinogeny, analgetiky a stimuláty zároveň, stál před Robertsonovou představivostí úkol, jak ten nespoutaný tok ukočírovat. Uspěl a Transmetropolitan nabízí zběsilou jízdu, která může nejednoho čtenáře i vyděsit. Přesto by na rychlovlak Transmetropolitan měl zkusit nasednout každý, takto inteligentní komiks se neobjevuje každý den. Doufejme, že v češtině vyjdou i zbylé sešity.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Zpátky v ulicích
Autor:
Ellis, Warren
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788073815936
ISBN:
978-80-7381-593-6
Doporučená prodejní cena:
349 Kč
Originál:
Transmetropolitan 1-6
Překlad:
Šmíd, Jan
Popis:
1× kniha, vázaná, 144 stran, česky
Rozměry:
16,8 × 25,8 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)