Obálka titulu Bravo, šéfe!

Bravo, šéfe!

Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni

Zdeněk Pohlreich

Popis: 1× kniha, 1× DVD, vázaná, 64 stran, 13,7 × 19,4 cm, česky - více

Běžná cena: 229 Kč
U nás ušetříte: 23 Kč (10 %)
Naše cena dnes: 206 Kč

Cena je včetně DPH 10 %
(Cena bez DPH činí 187 Kč)

Jaké bude vaše poštovné?
Zavřít

Poštovné

Pro zásilky po České republice si můžete vybrat z těchto způsobů doručení (ceny vč. DPH):

Česká pošta

Poštovné pouze 65 Kč - balík do ruky.

Kurýrní služba PPL

Poštovné pouze 65 Kč, doručení do 1 pracovního dne od expedice.

Osobní odběr

Nabízíme osobní odběr ve všech našich kamenných prodejnách (20 Kč). V centrálním skladu v Horoměřicích je vyzvednutí zdarma. Využít můžete také síť výdejních míst Zásilkovny (34 Kč).

Zásilky do zahraničí

Poštovné závisí na způsobu dopravy a hmotnosti zásilky. Cenu se dozvíte před dokončením objednávky.


Více o možnostech plateb a doručení

Mám zájem
Rozebráno
Rozebráno
Titul je vyprodaný.
Zavřít

Tento titul si můžete zakoupit i v těchto knihkupectvích (za běžnou cenu bez internetové slevy):


Stav skladu v knihkupectvích bez záruky, kontaktujte prosím knihkupectví a knihu si rezervujte.

Anotace

Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni • 30 nejlepších receptů vynikajícího šéfkuchaře – předkrmy, saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty • Kuře na mnoho způsobů připravuje Zdeněk Pohlreich krok za krokem na přiloženém DVD

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Bravo, šéfe!

  • Nakladatel: Ikar
  • ISBN: 978-80-249-1320-9, EAN: 9788024913209
  • Popis: 1× kniha, 1× DVD, vázaná, 64 stran, 13,7 × 19,4 cm, česky
  • Rozměry: 13,7 × 19,4 cm
  • Rok vydání: 2009 (1. vydání)

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Pochybná kvalita některých receptů

ana, 12.4.2011

(Toto je kvalitní recenze - 1 hlas)
No, jestli jste uchváceni televizní aurou Z. Pohlreicha, zvažte, zda skutečně chcete dát cca 250 Kč za několik receptů např. na meruňkové knedlíky nebo spaghetti carbonara (přičemž každý recept je vždy na dvě strany, pár řádků jednoduchého textu doplňují hlavně celoplošné fotografie a reklamy na autorovu restauraci), atd. Například práve spaghetti carbonara, jeden z nejjednodušších receptů pro těstoviny: Na jednu porci špaget (80g) si podle kuchaře máte připravit omáčku, a to z 1/2 litru vývaru a 1/2 litru smetany. Autor Vám ještě v závěru receptu doporučí, že těstoviny v omáčce nemají plavat. Jak toho ale lze dosáhnout v poměru cca 1litr omáčky na 80g špaget? Domnívám se, že Pohlreich úmyslně recepty píše špatně, protože na 1 porci špaget není normální dělat omáčku z litru tekutiny. Recept potom ani s dalšími přísadami vůbec nefunguje. Ale jak jsem zjistila, je to asi dost běžné mezi kuchaři, tyhle podvůdky, i 'Kluci v akci' zahušťují 2-3 litry polévky 1,5 litrem smetany (viz. pottage au cresson, atd.). No a podobně to vypadá s některými dalšími Pohlreichovými recepty, takže já osobně jsem byla z knihy velmi rozladěná. Určitě nedoporučuji.

Jana, , 25.1.2011

(Toto je kvalitní recenze)
Kniha se 30 recepty, z nichž 6 je podrobně komentováno na přiloženém DVD. Recepty v kuchařce jsou poměrně krátce a stručné popsané na části jedné strany, zbytek dvojstrany tvoří fotodoprovod. Podstatnou část receptů tvoří 'hlavní jídla,' pak jsou tu vždy 3-4 polévky a stejné množství předkrmů. Také mě překvapilo, jak velké procento tvoří recepty s kuřetem (asi reakce kuchaře na přehnanou oblibu tohoto masa v Česku), nechybí pár tipů na jednoduché těstoviny a taky na ryby. Trochu nevím, co si o té knize myslet, je to trochu mišmaš receptů, čekala jsem možná trochu systematičtější výběr. Ale jinak se mi podle ní vařilo dobře, nemohu si stěžovat.

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom a moderátor pořadů Ano, šéfe!, Na nože! a Šéf na grilu! Bojuje za zlepšení úrovně českých restaurací, a napsal o tom několik knih.

Poté co nesložil přijímací zkoušky na střední školu, nastoupil do učebního oboru kuchař. Po vyučení nastoupil do pražského hotelu Stop. V roce 1986 emigraci z tehdejšího Československa. Více jak rok strávil v Nizozemsku, z něhož po obdržení povolení odjel do australského Adelaide. Začal jako druhý kuchař v restauraci La Guillotine, v níž se později stal šéfkuchařem.

Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. K roku 2010 provozuje Café Imperial a Divinis. Učí na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze.

 
zavřít