Clara Kramerová - Clařina válka

Clařina válka

Nakladatel: Ikar 2009
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Když v roce 1941 dorazili do polského městečka Żołkwi nacisté, patnáctileté židovské dívce Claře se definitivně hroutí svět. Po letech sovětské okupace, během níž agenti NKVD odvlekli řadu lidí neznámo kam, začíná soustavné pronásledování. Rusové na útěku stačili pozabíjet a znetvořit všechny politické vězně, ale s příchodem Němců propuká nové...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Tuto knihu jsem dostala jako dárek od mého bratra a velice mě zaujala. Je to strhující příběh mladé židovky a její rodiny, která si prošla hruzou, ponížením a utrpením. Knihu jsem přečetla jedním dechem a určitě ji doporučuji každému, kdo se zabývá touto problematikou.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zápisky z podzemí

(...) Židovská rodina Clary Cramerové nemá příliš na výběr: buď se odstěhuje do ghetta, což znamená téměř jistou smrt, nebo uvěří Němci s pověstí alkoholika a antisemity, který nabízí pomoc. Na první pohled typický antihrdina nakonec rok a půl ukrývá rodinu v malém podzemním bunkru pod jeho domem. Zatímco nahoře běsní druhá světová válka a hákové kříže, dole probíhá boj s časem. (...) Kde se nalézají hranice touhy a vůle žít? Příběh je s každým dnem posouvá o kousek dál. Každá kapitola začíná citací z deníku, který si tehdy náctiletá Clara v podzemí vedla a který vyprávění přidává na osobním vyznění a bezprostředně napojuje čtenáře na autentické události a pocity. Dnes osmdesátiletá Clara vypráví široce přístupným jazykem s velice osobním nádechem: čtenáře citově vtahuje do děje, aby mu mohla předat svou osobní zprávu o absurditě války a lidské touze žít, bez ohledu na to "jak" nebo "co".

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Clařina válka
Autor:
Kramerová, Clara
Nakladatel:
Ikar
EAN:
9788024912868
ISBN:
978-80-249-1286-8
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
Clara´s War
Překlad:
Dobrovská, Wanda
Popis:
1× kniha, vázaná, 392 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,6 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)