Leo Rosten - Pan Kaplan má ...

Pan Kaplan má stále třídu rád

Pan Kaplan má stále třídu rád

Pan Kaplan má stále třídu rád

403 Kč
Skladem
403 Kč
Rozebráno
215 Kč
pohlídat
Pan Kaplan má stále třídu rád

Pan Kaplan má stále třídu rád

179 Kč
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Laskavý humor příběhu je postaven především na zápase s angličtinou nejen pana Kaplana, ale i dalších přistěhovalců do New Yorku. Krejčí Hyman Kaplan má takřka geniální schopnost přešít jazyková pravidla tak, aby netísnila jeho neuvěřitelnou vyřídilku. Urputná vážnost, se kterou dospělí ke svému vzdělávání přistupují, přináší řadu zábavných a úsměvných situací.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Jsou knihy, které si přečtete jednou a už se k nim vracet nemusíte. A pak jsou knihy, které budete otevírat pořád a pořád, dokola a dokola. Pan Kaplan má stále třídu rád je přesně taková. Nesmrtelný humor, legendární Přidalův překlad a postavičky, o kterých se vám bude zdát v nekonečných veselých snech. Tu knihu jsem poprvé četl před 25 lety a od té doby mnohokrát. Je boží, že znovu vyšla.
Je to jedna z mála knih, nad kterou jsem se při čtení hlasitě smál. Excelentní překlad. Ideální dárek pro všechny, kteří zápasí s cizím jazykem. Bohužel můj jediný výtisk zmizel a jak jsem dnes zjistil, již není ani v obchodě.
tuhle knížku miluju :)) a doporučuju ji všem..zažene splín a donutí všechny k hlasitému smíchu
Ani jsem nedoufal,že se knížka dá ještě koupit.Četl jsem jí za komunistů.Sehnat lepší knihu byl malý zázrak.Narazil jsem na CD,kde Kaplana namluvil pan Donutil.Ale knižka je knížka.A za celkem směšnou cenu.
Vynikající kniha, ještě lepší překlad! Už jsem si koupila několikrát. Vždycky totiž knihu někomu vnutím, že si ji musí přečíst a ten ji pak jaksi úmyslně zapomíná vrátit (nakonec se to píše i na přebalu). Takže jim ji pak nechávám jako dárek a vždycky sháním, kde koupím další výtisk. Teď, když vychází znovu si koupím několik výtisků do zásoby a budu je už přímo dávat jako dárek.
Opravdu vynikající záležitost! Budete se válet smíchy od začátku do konce. Kdo má rád slovní humor, musí přečíst pana Kaplana.
U některých 'špeků' p. Kaplana se musíte nahlas zasmát. Některé pasáže si přečtete klidně 10x. Je to vtipná kniha a člověk se diví, co se všechno se slovy dá udělat.
Všem se smyslem pro humor doporučuji! Tato kniha mě vždy dokáže zlepšit náladu :))
Zobrazit další (5)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Pan Kaplan má stále třídu rád
Autor:
Rosten, Leo
Nakladatel:
NLN - Nakladatelství Lidové noviny
EAN:
9788071061021
ISBN:
80-7106-102-6
Doporučená prodejní cena:
239 Kč
Originál:
O K*A*P*L*A*N! MY K*A*P*L*A*N!
Překlad:
Přidal, Antonín
Popis:
1× kniha, vázaná, 342 stran, česky
Rozměry:
14,7 × 20,7 cm
Rok vydání:
1995 (1. vydání)