Miloš Macourek, Kája Saudek - Muriel a oranžová smrt

Muriel a oranžová smrt

Nakladatel: Albatros 2009
Rozebráno
449 Kč
pohlídat

Anotace

Čtyřicet let čekalo na své vydání vrcholné dílo klasika českého komiksu Káji Saudka. Rozsáhlý a velkoryse pojatý komiks Muriel a oranžová smrt po svém reflektuje invazi sovětských vojsk do Československa v roce 1968. Kniha navazuje na první díl Muriel a andělé a jejími hlavními hrdiny rovněž jsou půvabná lékařka Muriel a Ro, okřídlený muž z...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Tak z tohodle jsem šel do kolen. Dokonalost kresby a barev, fantastická kompozice a rozvržení, perfektní příběh plný šifer, srandiček a narážek, a holky... tak je dovedl malovat jenom mistr Saudek. Nelze šetřit komplimenty. Děkuji všem, kdo se na vydání podíleli, a snažně prosím: Pokračujte dál! (Lips Tulian, nové vydání Muriel a andělé etc. etc.) Nic lepšího v českém komiksu není.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Český komiks má nového lídra

Dokonalost. Bezesporu nejočekávanější knižní titul posledních let, pokračování grafického románu Káji Saudka a Miloše Macourka Muriel a oranžová smrt, po téměř čtyřech desítkách konečně dorazila ke čtenáři. A nelze než konstatovat, že český komiks má nového lídra, jemuž většina konkurentů nesahá ani po kotníky. A nic na tom nemění ani ztráta několika stran. Druhá Muriel začíná přesně tam, kde první (vydaná v roce 1991) skončila. (...) Macourek i Saudek se projevili jako dokonalí tvůrci superhrdinského komiksu - střet totálního dobra s absolutním zlem perfektně gradují a vyostřují, přesně po vzoru amerických předobrazů. Přesto je Muriel typicky českou, co víc typicky saudkovskou. Neustále se v ní projevuje nadhled, ironie, minimální, leč zřetelný odstup, který pomáhá čtenáře zaplétat stále hlouběji a hlouběji do Murielina světa.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Muriel a oranžová smrt
Autor:
Macourek, Miloš a Saudek, Kája
Nakladatel:
Albatros
EAN:
9788000024479
ISBN:
978-80-00-02447-9
Doporučená prodejní cena:
499 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 159 stran, česky
Rozměry:
23,7 × 24,2 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)