Daniel Glattauer - Dobrý proti severáku

Dobrý proti severáku

Nakladatel: Host 2010
Rozebráno
242 Kč
pohlídat

Anotace

Dobrý proti severáku je moderní a vtipnou variací na epistolární román. Veškerý děj je popisován formou e-mailů, které si mezi sebou vyměňují obě postavy Emmi a Leo. Kniha se stala fenoménem a získala obrovský ohlas u čtenářů. V Německu prodáno více než 850 000 výtisků, nominace na Německou knižní cenu 2006, práva prodána do 33 zemí včetně USA, Brazílie, Číny, Španělska, Francie, či Ruska.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(9x)

Vaše hodnocení
Emailový román, který vznikl jak jinak než díky emailu, emailu, který přišel na špatnou adresu... Jak se dokáže zamotat život dvou lidí, kteří o sobě neměli ani ponětí do té doby, než se jeden z nich snaží zrušit předplatné časopisu...? Emmi, Leo a spousta emailů... Od samého začátku jde o čtení velice svižné, které mě bavilo. Líbil se mi humor,...
Více
Na dílko jsem narazila víceméně náhodou, pna základě pochvalných recenzí jsem neodolala. Byla jsem velmi příjemně překvapená, doslova chycená do jednoduchosti formy pouhých e-mailových vět, která dodává na autentičnosti a zakrátko se díky anonymitě rozvíjí čím dál více, vytváří si svůj vlastní svět, čtenář si připadá chvílemi až skoro nepatřičně...
Více
Příběh dvou lidí ze současnosti náhodně seznámených zbloudilým e-mailem. Tato zdánlivě malicherná zápletka způsobí naprostý převrat v jdosavdních životech tajemného pana Lea a energické paní Emmi. Stále více se zaplétají do virtuálního světa. Jde o pozoruhodnou směs něhy, krutosti, melancholie, ale i cynismu a erotiky. Oba hrdinové jsou však přes...
Více
Dobrý proti severáku je jeden z mála romantických příběhů, který neurazí chytrého čtenáře. Málo kýče, hodně melancholie. Ideální pro dlouhý zimní večer a pár skleniček červeného.
Knížku jsem přečetla asi za dva dny. Velmi napínavý děj, ke kterému stačí ,,pouze" e-mailová konverzace dvou osob. Jak snadno se můžete zamilovat do ,,pouhých" dopisů a vytvořit si svůj nový svět...
Pěkná a moderní kniha, stupňující se děj i zvědavost čtenáře. Něco, co může každý zažít, v dnešní době moderních technologií. Výborně napsané. Doporučuji!!! A těším se na pokračování.
Velmi zajímavá forma psaní, v době e-mailů vlastně hodně současná forma. Přitažlivé téma, stupňující se zvědavost na závěr knihy. Doporučuji k přečtení, nebudete zklamáni.
Milé, uvěřitelné, docela chytré... Taková kompaktní Anna Karenina v e-mailu. Víceméně se řeší odpověď na otázku knihkupce Vrány "přečíst, nebo zažít" poté, co si paní zákaznice přála milostný román... A odpověď je, že jedno nejde bez druhého.
Zobrazit další (5)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Psát je jako líbat, jenom bez rtů

Už se vám někdy stalo, že jste se překlepli a váš e-mail skončil na úplně špatné adrese? Emmi Rothnerové ano. Chtěla zrušit předplatné lifestylového časopisu – a místo toho se zapletla se zábavným chlapíkem jménem Leo. Pochopitelně jenom elektronicky. Jenže virtuální svět, který si ti dva spolu vytvoří, začíná brzy nebezpečně válcovat svět skutečný. Půvabný román nejen o moci psaného slova.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dobrý proti severáku
Autor:
Glattauer, Daniel
Nakladatel:
Host
EAN:
9788072943944
ISBN:
978-80-7294-394-4
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 256 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2010