Marcus Chown - Kvantová teorie ...

Kvantová teorie nikoho nezabije

Nakladatel: KNIHA ZLÍN 2010
Kvantová teorie nikoho nezabije

Kvantová teorie nikoho nezabije

314 Kč
Skladem
314 Kč
Rozebráno
206 Kč
pohlídat

Anotace

Chcete pochopit základní principy vesmíru, v němž žijeme? Chcete se dozvědět, jak je možné, že se celé lidstvo vejde do jediné kostky cukru? Proč každé vaše nadechnutí obsahuje atom, který vydechla Marilyn Monroe? Proč v nejvyšším patře budovy stárnete rychleji než v přízemí? Kvantová teorie, obecná i specifická teorie relativity, velký třesk,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(8x)

Vaše hodnocení
Výborná knížka, která se skvěle čte! Pokud vás trošku zajímá fyzika, kvantová teorie a podobné věci, tak neváhejte ani vteřinu a tuto knížku si přečtěte!
Túto knihu odporúčam všetkým, ktorí skončili s fyzikou niekde pri modele atomu (tzn. elektron, proton a neutron) a kvantová teória im tam nezapadla, tak ako mne. Autor má talent ako priblížiť "bežnému" človeku dnešnú fyziku (kam určite patrí kvantová teória, teória relativity a iné). Knihu si určite prečítam viac krát, je písana veľmi čtivou formou.
Existuje řada výborně napsaných knih o vědě, ale tato mezi nimi skutečně vyniká svělou metodou výkladu. Každá kapitola, každý krok má logiku a návaznost.
Kniha o mikrokosmu a makrokosmu pro začátečníky napsaná čtivě a srozumitelně. Každý, kdo chce pochopit fyzikální svět by měl začít tady.
Nemůžu si pomoct, ale opět jsem znechucen naprostým ignoranstvím vydavatele. Když už vydává knihy ve formátu .epub, neškodilo by, kdyby se podíval alespoň na úplné základy práce s (x)html. Kniha totiž vypadá, jako kdyby byla tvořena v devadesátých letech pomocí MS FrontPage. Malý příklad, jak se v html zapisuje nadpis, v tomto konkrétním případě...
Více
Velmi dobře a srozumitelně podaná část fyziky i pro nefyzikáře. I populárně vědecká kniha se dá číst jedním dechem.
Zobrazit další (3)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kvantová teorie nikoho nezabije

(...) Sám autor napsal: "Poté, co jsem přečetl nespočet knih, které údajně vysvětlují kvantovou teorii a teorii relativity i naprostým laikům, a nebyl jsem z nich příliš moudrý, jsem se rozhodl, že to přece musí jít i jinak" - a vytvořil v roce 2007 další dílo "Kvantová teorie nikoho nezabije" (...) Chcete pochopit základní principy vesmíru, v němž žijeme? Chcete se dozvědět, jak je možné, že se celé lidstvo vejde do jediné kostky cukru? Kvantová teorie, obecná i speciální teorie relativity, velký třesk, pravděpodobnostní vlny, kvantová provázanost, antihmota, dekoherence, paradox dvojčat, singularita, teorie superstrun, dilatace času, Heisenbergův princip neurčitosti... To vše, slovy Jiřího Grygara, v podání "autora s mimořádným smyslem pro paradoxy a provokace všeho druhu, který umí čtenáře doslova přikovat ke svému textu."

LOGICKÝ PRŮVODCE NELOGICKÝM VESMÍREM

(...) Když si uvědomíme, že se Marcus Chown v téhle knížce pokouší vysvětlit laikům kvantovou teorii a teorii relativity, pochopíme, že si klade nemalý úkol. Vybaven je k tomu ale mimořádně: jak odborně, tak svými literárními schopnostmi. Dokáže poutavě vyprávět a, což je pro něj typické, nacházet efektní paradoxy, stručně a poutavě je pojmenovávat a šikovně udržovat pozornost čtenáře v pohotovosti. Jeho psaní je zkrátka sexy: s vtipem, aniž by ztrácelo hloubku, určitost v popisu zpracovávaných jevů a entuziasmus. K velkému úkolu používá svůj velký vypravěčský dar – čtenář si v tomto bodě může oddechnout (zaplaťpánbůh za to). To, co se snaží zprostředkovat, se totiž brání nejen fyzice, jak jsme se jí učili na základní škole, ale i modernímu racionalistickému způsobu uvažování celkově: způsobu uvažování, ve kterém se můžeme na logičnost světa kolem nás a jeho měřitelnost spolehnout. (...) Knížka Marcuse Chowna mě vzala na výlet do fantastického, netušeného vesmíru fyziky. Nečetla se mi snadno, ale inspiruje a provokuje rozhodně.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Kvantová teorie nikoho nezabije
Autor:
Chown, Marcus
Nakladatel:
KNIHA ZLÍN
Edice:
Tema
EAN:
9788087162590
ISBN:
978-80-87162-59-0
Doporučená prodejní cena:
229 Kč
Překlad:
Jansová, Markéta
Popis:
1× kniha, vázaná, 208 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 9 cm
Rok vydání:
2010