Ivan Martin Jirous - Pravdivý příběh ...

Pravdivý příběh Plastic People

Nakladatel: Radioservis 2010
Pravdivý příběh Plastic People

Pravdivý příběh Plastic People

169 Kč
Ihned
169 Kč
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Strhující, věrné i pitoreskní vyprávění o letech, kdy působil jako manažer soustavně perzekvované skupiny The Plastic People Of The Universe, napsal básník, publicista a kunsthistorik Ivan Martin Jirous na přelomu let 1980-1981. V nahrávce Českého rozhlasu z roku 2009 čte nezaměnitelným způsobem sám autor a Oldřich Kaiser. Doplněno hudebními ukázkami.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Příběh okraje

(...) Ve spojení se čtyřmi fotografickými soubory význačných kronikářů té doby se však příběh jedné české hudební skupiny neobyčejně oživuje, je v něm cítit pohyb, dostává nové rozměry, vystupuje ze stránek. A bude možná pro ty, kteří by se po Jirousově esejistice z mnoha důvodů nikdy nepídili, nečekaně příjemným vstupem do kultury, již sice konec roku 1989 osvobodil z obklíčení trestními paragrafy, ale která ze své podstaty bude vždy na okraji. Právě definování tohoto okraje (rozuměj: čeho je to okraj) by mělo být jednou z podstatných otázek našeho života v této chvíli a v tomto prostoru.

Co všechno napsal Jirous o Plasticích

(...) Rozhodně není přehnané položit rovnici mezi Plastiky a nehudebníka Jirouse. Právě díky němu se totiž z kapely, která měla své hudební kvality, ideově však byla neukotvena a chtěla "jen hrát svou hudbu", stal fenomén, tak důležitý v kontextu tehdejší doby, příklad hodný následování. (...) Jirous ve všech svých "plastikovských" textech, nejen ve Zprávě, ale také v Pravdivém příběhu Plastic People či komentáři k albu Půlnoční myš, vždy kladl především důraz na morální stránku tvorby, spíše než na estetickou. Dokázal o těchto otázkách nejen přemýšlet, ale také výtečně psát. Což nebývá samozřejmostí.

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Pravdivý příběh Plastic People
Autor:
Jirous, Ivan Martin
Nakladatel:
Radioservis
EAN:
8590236081925
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Interpret:
Jirous, Ivan Martin a Kaiser, Oldřich
Popis:
1× CD, délka 5 hod. 6 min., česky
Rok vydání:
2010 (1. vydání)