Nicholas Sparks - Milý Johne

Milý Johne

Nakladatel: Ikar 2010
Milý Johne

Milý Johne

233 Kč
Rozebráno
233 Kč
pohlídat
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Po třech letech u armády, kam vstoupil spíš z bezradnosti než přesvědčení, přijíždí John Tyree na dovolenku do rodného městečka v Severní Karolíně. Je mu třiadvacet a sám cítí, že z něho výcvik, pobyt na základně v Německu a nasazení v Kosovu skutečně udělaly muže a naučily ho zodpovědnosti. Seznámení se studentkou speciální pedagogiky Savannah...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Opravdu krásná knížka, čtivá a psaná moc pěkným stylem. Jen k tomu konci - pochopila jsem to tak, že autor anotace to nemyslí tak, že se John se Savannah oženil, ale že má jasnou představu o své budoucnosti - až se vrátí z armády, ožení se s ní. A jak známo, představy jsou obvykle trochu jiné než skutečnost :-)
Kniha výborná-určitě doporučuju k přečtení, ale ten popis co je nahoře neodpovídá. Příběh končí tak, že Savannah přestane bavit na něho čekat ,tak se provdá za Tima a John zustane sám .
Jak už bylo zmíněno přede mnou, kniha opravdu končí řekněme 'smutně', kdy se Savan provdá za někoho jiného. Celkově se mi ale tato knížka zdá čtivá, poutavá, zároveň romantická a celkový příběh je zajímavý. Je zřejmé, že nebude bavit každého, ale kdo má rád romantiku nebo se mu líbil film, určitě si zde přijde na své.
Já tedy nevím, jakou knihu dotyčná pode mnou četla, ale kniha opravdu končí tak, že Savannah si vezme někoho jiného a jejich láska s Johnem zůstane nenaplněna, tzn. že je to opravdu původní překlad z angličtiny a nikoliv scénář k filmu. Jinak kniha se mi líbila, milostný příběh, který nekončí tak úplně jako v amerických filmech. Doporučuji k přečtení.
Četla jsem tuhle knížku v angličtině, a děj byl úplně jiný. Jejich láska nebyla naplněna a Savannah si vzala úplně někoho jiného. Nějak to nechápu. Zřejmě o tomhle bude film a je to tedy spíš scénář.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Milý Johne
Autor:
Sparks, Nicholas
Nakladatel:
Ikar
EAN:
9788024913483
ISBN:
978-80-249-1348-3
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Originál:
Dear John
Překlad:
Krejčí, Hana
Popis:
1× kniha, vázaná, 272 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2010 (1. vydání)