John Updike - Vdovy z Eastwicku
Snížená cena

Vdovy z Eastwicku

Nakladatel: Paseka 2010
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Alexandra, Jane a Sukie, protagonistky Updikeova úspěšného románu Čarodějky z Eastwicku a stejnojmenné filmové adaptace, se po více než třiceti letech znovu vracejí na scénu svých rejdů. Poté co se život každé z nich v novém manželském svazku ubíral vlastní cestou, obnoví ovdovělé členky tria kontakt a rozhodnou se pro několikatýdenní návrat na...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Čarodějky z Eastwicku ovdověly

(...) V literární závěti Vdovy z Eastwicku (2008), jež nyní vyšla v českém překladu, proto s odstupem čtvrtstoletí znovu povolal své tři povětrnice z románu Čarodějky z Eastwicku na inspekci městečka, kde je lidem vidět do talíře, do postele i do žaludku. (...) Alexandra, Jane a Sukie si nakonec místo polehávání s nevhodnými milenci přičarovaly nové manžele, odjely s nimi za hranice všedních dnů a přišly o ně v důsledku stáří, jehož magie zajímá autora víc než čaromocné večírky. Když se však po odložení smuteční černě trojice odhodlá na léto pronajmout Darrylovo osiřelé sídlo a sesumírovat ztráty, podřimuje už Eastwick v jiném časoprostoru málem jako parodie na sebe sama. (...) V tom spočívá síla Johna Updika jako starého muže. Amerika v něm ztratila nejen Dickense své doby, který znal její městečka a průměrného občana v nich - statistický konstrukt náramně přínosný pro spisovatele, pro něhož se stává nejzajímavějším literárním typem právě proto, že toho pod kůží tolik skrývá -, ale i lyrika opěvujícího místo kdesi hluboko v nás, kde patříme jen sami sobě.

Čarodějky z Eastwicku se vracejí

Trojice hrdinek z knihy Johna Updikea Čarodějky z Eastwicku se vracejí na scénu. Čtenář se s nimi opět setkává ve fiktivním městečku, kde dříve prováděly své nekalé reje. (...) Na stará kolena se totiž všechny vracejí do Eastwicku, který, stejně jako ony, mezitím pozbyl lesku. Příběh se prolíná s množstvím reminiscencí a vyznívá temněji než první díl. Vdovy místy až melancholicky vzpomínají na minulost, především na svého démonického milence Darryla van Horna. Náboj je však nahrazen rozvleklým bilancováním či křečovitou snahou o nápravu vztahů s již stárnoucími potomky. Autor se proto spíše než na americký úpadek soustředí na základní hodnoty americké společnosti. Tři nezávislé čarodějky poznaly lásku a nyní žijí v neustálém tušení smrti, které ještě nechtějí podlehnout.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Vdovy z Eastwicku
Autor:
Updike, John
Nakladatel:
Paseka
EAN:
9788074320255
ISBN:
978-80-7432-025-5
Doporučená prodejní cena:
289 Kč
Originál:
The Widows of Eastwick
Překlad:
Hanuš, Jiří
Popis:
1× kniha, vázaná, 264 stran, česky
Rozměry:
13,6 × 20,5 cm
Rok vydání:
2010 (1. vydání)