Jussi Adler-Olsen - Žena v kleci

Žena v kleci

Nakladatel: Host 2011
Žena v kleci

Žena v kleci

269 Kč
Skladem
269 Kč
Rozebráno
296 Kč
pohlídat

Anotace

Komisař je po traumatické události při práci přeložen do oddělení Q, kde se má zabývat nevyřešenými případy z minulosti. Případ mladé političky, která před pěti lety beze stop zmizela, v něm probudí detektivní instinkty, o kterých si myslel, že jsou dávno ztracené. Čím víc proniká do případu, tím větší nachází nesrovnalosti. Je opravdu možné, že ta...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(18x)

Vaše hodnocení
Moc povedená severská detektivka. Celkem drsný příběh se správnou dávkou napětí, ale i humoru.Kniha má správný spád a byla jsem doslova nadšená. Těším se na další díly z nově založeného oddělení Q a velmi doporučuji si knihu přečíst.
Příběh se čte jedním dechem, tým vyšetřovatelů příjemně podivný a zápletka vyšponovaná až k nesnesení. Jsem natěšená na filmovou verzi, která vtrhla do kin a toužebně si přeji, aby byla adaptace stejně povedená, jako se to podařilo u Lovců hlav Jo Nesba.
Dánský Kmenta píše thrillery velmi humornou formou. Některé pasáže jsou vtipné až neuvěřitelně!!! Inspektor Carl Mork je dobrej ale "nejlepší" , "legendární" a "klasik" je pomocník Asad:-)
Bravo pane Adlelere Olsene!!!
Velice povedená detektivka, čtivá a napínavá a vtipná. Zápletka není vůbec špatná, zmizela politička a dlouhých pět let není k nalezení. Nenudila jsem se, příběh je napínavý. Těším se na další díly oddělení Q.
Přečetla si knihkupkyně z knihkupectví Kosmas v Karlíně

První případ oddělení Q, které řeší odložené případy. Předloha stejnojmenného filmu.
Merete, mladá a úspěšná politička náhle beze stopy zmizí z trajektu, na kterém se plaví společně se svým duševně nemocným bratrem. Po pěti letech se tento případ dostává do rukou detektiva...
Více
O detektivku vlastně nejde (hlavní pointu tušíte cca od poloviny), spíše s napětím čekáte, jak se věci vyvinou.Hlavní hrdina vám není sympatický od začátku, vztah k němu si naopak musíte postupně budovat. Pomáhá vám v tom především ironie a sarkasmus, kterými autor neřeší. Čtení je to napínavé, zábavné a vypovídá mnohé o kosmopolitismu současného...
Více
Jak je u severských autorů obvyklé a poněkud klišé, jde o detektivku, kde má hlavní hrdina nějaký osobní problém, na policejním oddělení ho nemají rádi (ovšem ředitel nad ním drží chtě nechtě ochrannou ruku) a pachatel se mstí za něco z minulosti.
Nicméně styl psaní se odlišuje tím, že kniha je psaná s nadhledem a jemným sarkastickým humorem,...
Více
S ženou v kleci jsem prožívala každý její okamžik. Je to opravdu zajímavý příběh, různé typy postav. Doporučuji k přečtení.
Tato kniha je opravdu moc hezká a od samého začátku zaujme každého čtenáře. Nejradši bych jí četla bez přestávek ale to bohužel dost dobře nejde. Těším se na další knihy s tíhle tématem od tohoto autora. Knihu mohu jen doporučit.
Výborná knížka. Sice od poloviny tušíte, kdo je pachatel, a to je u detektivky docela na závadu. Autorův vypointovaný, černě humorný styl stejně ale nutí číst až do konce, pokud možno bez přestávky. A jak to nakonec celé dopadne, to tak úplně jasné není. Těším se na další knížky autora.
Jednalo-li by se o mojí první detektivní sérii - nemám co vytknout.
Sympatičtí vyšetřovatelé, zapamatovatelné množství postav, tak akorát vodítek k vrahovi a jednohubková detektivka je na světě.
Teď přichází bohužel mé "ale".
Jelikož mám pár detektivek za sebou, hlavní pointa a tím pádem padouch, mi docvakl po žalostně málo...
Více
Detektivka je to dobrá, ale nemůžu napsat HEZKÁ knížka - co je hezkého na tom, že někdo někoho x let vězní v přetlakové komoře, a nechutně týrá. Od začátku je jasné, kdo je pachatel, jak je zmínka o dopr.nehodě a přeživších. Detektiv a jeho pomocník jsou osvěžením, známí i z dalších děl. Charaktery má autor vypracované dobře. Knihu jsem ale...
Více
Právě jsem tuhle knížku přečetla a doporučuji, abyste si ji přečetli taky. Hned od začátku mě děj chytil a nepustil až do samého konce. Olsen prostě umí psát a zaujmout.
Vřele doporučuji všem milovníkům tohoto žánru, knihu jsem přečetla jedním dechem.
Zobrazit další (11)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Hledání ztracené ženy za vůně arabských pokrmů

Carl, kdysi špičkový kodaňský detektiv odstavený na vedlejší kolej, vyšetřuje spolu se svým exotickým asistentem Hafezem el-Assadem záhadné zmizení jedné političky, nad kterým už dánská policie dávno zavřela dveře.
Celá recenze

Magazín OKO

Rozhovor s Jussi Adler-Olsenem
Rozhovory

Rozhovor s Jussi Adler-Olsenem

Kolik dílů bude mít série z Oddělení Q? Zdá se,  že díl po díle stoupá význam postavy Asada. Máte s ním velké plány?

Co se týče Asada, je to jeden z ...

 |  Tomáš Fojtík

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Žena v kleci
Autor:
Adler-Olsen, Jussi
Nakladatel:
Host
EAN:
9788072945108
ISBN:
978-80-7294-510-8
Doporučená prodejní cena:
329 Kč
Originál:
Kvinden i buret
Překlad:
Václavů, Kristina
Popis:
1× kniha, vázaná, 408 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)