Bohuslav Matyáš - Kýho víra!

Kýho víra!

Nakladatel: Ottobre 12 2011
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Knížka obsahuje 31 fejetonů, výběr z let 2004 až 2010, které autor uvěřejňoval ve ZVUKu, časopise pro kulturu a společenské dění ve Zlínském kraji, ve Zlínských novinách a v mfDnes.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Knížka je velice čtivá pro mladé i dříve narozené. Ohromně jsem se pobavila taky tím, že je zde mj. i slovníček některých výrazů našich nejmladších ve fejetonu Cestou necestou, kde se autor odvolává i na své neteře. Napsat, který fejeton se mi nejvíc líbí ani nemohu, protože v každém je něco, co vás přitáhne ke sličné knížečce a nedovolí odejít....
Více
Je dobré číst, něco u čeho se můžeš usmívat, smát i nahlas, co napíše život, nebo vlastně Matyáš, protože já bych to tak vtipně nesvedla. Kdo to taky neumíte, tak si přečtěte Kýho víra. U nás doma se i méně čtiví členové rodiny při četbě se bavili.

Na fejetonech B. Matyáše se mi líbí, že jsou to úvahy nad věcmi z každodenního života, psané velmi humornou formou. Stejně jako u jeho první knihy fejetonů Nalejme si čistého vína, tak i nyní jsem se skvěle bavila a těším se na další knižní titul tohoto autora! Knihu vřele doporučuji, myslím, že jako dárek rozhodně neurazí.

Na fejetonech Kýho víra oceňuji autorův humor, ironii, nadhled,poučnost... Jako mladý čtenář jsem se dozvěděl i něco z historie, např. o srpnu 1968 a o tom, jak se dříve za totality žilo. Jiné fejetony jsou humorným pohledem na běžné každodenní starosti. Osobně jsem je četl po částech ve volných chvílích a nemohl jsem se dočkat, až si přečtu další.

Stejně jako 2 Matyášovy knížky rozhovorů s osobnostmi kulturního života Rád jsem Vás poznal 1,2 a první soubor jeho fejetonů Nalejme si čistého vína i nový svazek původně novinových fejetonů Kýho víra vyniká osobitostí vidění každodenního hemžení kolem nás. Má všechny rysy Matyášova rukopisu, svědčí o jeho pozorovacím talentu, chytrém humoru se...
Více
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Digest ze Stínadel

Komiksový prequel ke slavné Foglarově „stínadelské“ trilogii zkouší převyprávět historii Vontů i Druhostraníků předtím, než se na scéně objevily Rychlé šípy. Autoři mají zajímavé i nosné nápady, ale zpracování je místy zoufalé.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Kýho víra!
Autor:
Matyáš, Bohuslav
Nakladatel:
Ottobre 12
EAN:
9771473968012
ISBN:
978-80-86528-33-5
Doporučená prodejní cena:
99 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 157 stran, česky
Rozměry:
10,5 × 15 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)