Keith Haring - Deníky

Deníky

Nakladatel: KNIHA ZLÍN 2013
Rozebráno
331 Kč
pohlídat

Anotace

Svazek nabízí čtenáři sebrané deníky amerického výtvarníka Keitha Haringa. Časově deníky pokrývají období od roku 1977 až do podzimu 1989, tedy do doby několika měsíců před umělcovou smrtí. Haring v nich zaznamenává svou uměleckou činnost, své pocity, nejistoty, názory, ale skrze subjektivní perspektivu i vývoj newyorské výtvarné scény v...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Haring intimní

Nepřetržitá čára stylizovaná do podoby ikony, jako je lezoucí dítě, štěkající pes, panáčci v pohybu, to je proslulý výrazně grafický styl amerického umělce Keithe Haringa, který si díky jeho srozumitelnosti podmanil celý svět. Jeho dílo se k lidem dostávalo z galerijních prostorů na potištěných tričkách a plackách, potkávali je na ulicích. Haringova osobnost a jeho umění tvoří jeden harmonický celek. Důkazem jsou také jeho Deníky.
Celá recenze

Keith Haring: Deníky

Zpočátku se zdá, že se Haring vyjadřuje obyčejně, až nudně, ale s přibývajícími stránkami – a s tím, jak „stárne“ – se jeho uvažování, glosy či postřehy stávají zajímavějšími, hlubšími. Čtenáře si postupně získává na svou stranu, vtahuje ho do své existence. (...) Z deníků vystupuje jeho neustálé pracovní nasazení, touha proslavit se – a zároveň silné pochyby, jež provázejí umělcův úspěch. Když jej dosáhne, má obavy, že příliš ovlivní to, co dělá, a jeho tvorba se vyprázdní.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Deníky
Autor:
Haring, Keith
Nakladatel:
KNIHA ZLÍN
Edice:
WALT
EAN:
9788087497289
ISBN:
978-80-87497-28-9
Doporučená prodejní cena:
389 Kč
Originál:
Journals
Popis:
1× kniha, vázaná, 480 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 21,5 cm
Rok vydání:
2013