Obálka titulu Labužníkovy historky

Labužníkovy historky

Vladimír Poštulka

Popis: 1× kniha, vázaná, 352 stran, 17,5 × 24 cm, česky - více

Naše cena dnes: 299 Kč

Cena je včetně DPH 10 %
(Cena bez DPH činí 272 Kč)

Jaké bude vaše poštovné?
Zavřít

Poštovné

Pro zásilky po České republice si můžete vybrat z těchto způsobů doručení (ceny vč. DPH):

Česká pošta

Poštovné pouze 65 Kč - balík do ruky.

Kurýrní služba PPL

Poštovné pouze 65 Kč, doručení do 1 pracovního dne od expedice.

Osobní odběr

Nabízíme osobní odběr ve všech našich kamenných prodejnách (20 Kč). V centrálním skladu v Horoměřicích je vyzvednutí zdarma. Využít můžete také síť výdejních míst Zásilkovny (34 Kč).

Zásilky do zahraničí

Poštovné závisí na způsobu dopravy a hmotnosti zásilky. Cenu se dozvíte před dokončením objednávky.


Více o možnostech plateb a doručení

Přidat do košíku
Skladem
Skladem
Expedujeme do 2 pracovních dnů.
Zde zjistíte dostupnost na prodejnách
Zavřít

Tento titul si můžete zakoupit i v těchto knihkupectvích (za běžnou cenu bez internetové slevy):


Stav skladu v knihkupectvích bez záruky, kontaktujte prosím knihkupectví a knihu si rezervujte.

Skladem

Anotace

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Labužníkovy historky

  • Nakladatel: Ikar
  • ISBN: 978-80-249-1502-9, EAN: 9788024915029
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 352 stran, 17,5 × 24 cm, česky
  • Rozměry: 17,5 × 24 cm
  • Rok vydání: 2011 (1. vydání)

Recenze

Recenze v Médiích

Sladké mámení

Kateřina Kadlecová, REFLEX, 27.10.2011
(...) Tentokrát se Poštulka s erudicí, šarmem a vtipem pustil do končin, které má za těch dvacet let, co intenzivně popularizuje kvalitní gastronomii, dobře obšlápnuté. V šestašedesáti obsáhlých, fakty překypujících příbězích z kulinářské historie před čtenářem defilují známé pokrmy a netušená fakta. Nejen kdy, kde a za jakých okolností jídla vznikla a jak přišla ke svému názvu; autor na oko nedbale trousí i ochutnávky dalších delikates, servíruje nám kromě legend i vlastní vzpomínky a osobní zkušenosti s regionálními odlišnostmi v přípravě pokrmů a jako sladkou tečku za každou historkou nabízí původní, osvědčený nebo prostě svůj oblíbený recept na danou pochoutku.

SLADKÉ MÁMENÍ

Kateřina Kadlecová, REFLEX, 24.3.2011
(...) Tentokrát se Poštulka s erudicí, šarmem a vtipem pustil do končin, jež má za těch dvacet let, co intenzívně popularizuje kvalitní gastronomii, dobře obšlápnuté. V šestašedesáti obsáhlých, fakty překypujících příbězích z kulinářské historie před čtenářem defilují známé pokrmy a netušená fakta. Nejen kdy, kde a za jakých okolností jídla vznikla a jak přišla ke svému názvu; autor na oko nedbale trousí i ochutnávky dalších delikates, servíruje nám kromě legend i vlastní vzpomínky a osobní zkušenosti s regionálními odlišnostmi v přípravě pokrmů a jako sladkou tečku za každou historkou nabízí původní, osvědčený nebo prostě svůj oblíbený recept na danou pochoutku.

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

no-no

Maurer@grand-restaurant.cz, Troja, 23.2.2011

(Toto je kvalitní recenze)
Pane Poštulko, zase se plete. Příběhy, které vyprávíte jsem už mnohokrát slyšel, ale jinak. Neberte to zle, ale stačilo by si přečíst některou z mých knih a poznal byste kdo je tady šéf. Ale jinak milé.

Vladimír Poštulka

Vladimír Poštulka(* 1943) je známý český textař, spisovatel a gourmet-kritik. Napsal na pět set textů k písním, z nichž k nejznámějším patří např. Sladké mámení; Veď mě dál, cesto má; Bludička Julie; Pojď stoupat jak dým. Je autorem divadelních her (Děti noci, Dynamit, O princezně loupežnici) i filmových a televizních scénářů (např. Evžen mezi námi, Všechno nebo nic, AEIOU). Jako prozaik debutoval v roce 1979 novelou Nemluvme o tom a od té doby vydal řadu dalších knih (Půdorys harému, 2004; Dějiny pornografie v datech, 2007; Blues pro Stalina, 2008). Stál u založení časopisů Story a Xantypa. Od roku 1991 se profesionálně věnuje kulinářské publicistice. Byl šéfredaktorem a spolumajitelem prvního českého gourmet-magazínu Labužník (1997 až 1999). Pro rozhlas připravoval pravidelný pořad Labužníkův lexikon a roku 2004 mu vyšla stejnojmenná kniha. Kulinářské články publikoval mimo jiné v Instinktu a Lidových novinách, v současné době hodnotí kvalitu českých restaurací pro prestižní německý časopis gourmetů Der Feinschmecker a přednáší aristologii na českých univerzitách. Své známé sloupky "Zápisník labužníka" dnes zveřejňuje na internetu.

 
zavřít