Vladimír Poštulka - Labužníkovy historky

Labužníkovy historky

Nakladatel: Ikar 2011
Rozebráno
299 Kč
pohlídat

Anotace

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Pane Poštulko, zase se plete. Příběhy, které vyprávíte jsem už mnohokrát slyšel, ale jinak. Neberte to zle, ale stačilo by si přečíst některou z mých knih a poznal byste kdo je tady šéf. Ale jinak milé.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Sladké mámení

(...) Tentokrát se Poštulka s erudicí, šarmem a vtipem pustil do končin, které má za těch dvacet let, co intenzivně popularizuje kvalitní gastronomii, dobře obšlápnuté. V šestašedesáti obsáhlých, fakty překypujících příbězích z kulinářské historie před čtenářem defilují známé pokrmy a netušená fakta. Nejen kdy, kde a za jakých okolností jídla vznikla a jak přišla ke svému názvu; autor na oko nedbale trousí i ochutnávky dalších delikates, servíruje nám kromě legend i vlastní vzpomínky a osobní zkušenosti s regionálními odlišnostmi v přípravě pokrmů a jako sladkou tečku za každou historkou nabízí původní, osvědčený nebo prostě svůj oblíbený recept na danou pochoutku.

SLADKÉ MÁMENÍ

(...) Tentokrát se Poštulka s erudicí, šarmem a vtipem pustil do končin, jež má za těch dvacet let, co intenzívně popularizuje kvalitní gastronomii, dobře obšlápnuté. V šestašedesáti obsáhlých, fakty překypujících příbězích z kulinářské historie před čtenářem defilují známé pokrmy a netušená fakta. Nejen kdy, kde a za jakých okolností jídla vznikla a jak přišla ke svému názvu; autor na oko nedbale trousí i ochutnávky dalších delikates, servíruje nám kromě legend i vlastní vzpomínky a osobní zkušenosti s regionálními odlišnostmi v přípravě pokrmů a jako sladkou tečku za každou historkou nabízí původní, osvědčený nebo prostě svůj oblíbený recept na danou pochoutku.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Labužníkovy historky
Autor:
Poštulka, Vladimír
Nakladatel:
Ikar
EAN:
9788024915029
ISBN:
978-80-249-1502-9
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 352 stran, česky
Rozměry:
17,5 × 24 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)