Stanislaw Lem - Návrat z hvězd
Snížená cena

Návrat z hvězd

Nakladatel: Labyrint 2011
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Po návratu na Zem astronaut Hal Bregg zjistí, že největší výzvou nebylo přežít všudypřítomné nástrahy hlubokého vesmíru, ale pochopit pravidla nového světa a naučit se v něm žít. Zatímco výzkumná výprava mimo sluneční soustavu trvala několik let, na Zemi uplynulo více jak jedno století. Nic tu nepřipomíná svět, který znal. Kontinenty pokrývají sítě...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Knihu jsem poprve četl jako kluk hned po vydání v šedesátých letech. Tehdy, v té bídě a bez možnosti srovnání si ani člověk neuvědomoval, že Lem nebo bratři Strugačtí představují světovou úroveň. Takže číst knihu po padesáti letech je zajímavý zážitek. Lem jasnozřivě odhadl budoucí posedlost mládím jako součást konzumní společnosti a bohužel i ztrátu zájmu o dobývání kosmu.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Návrat Návratu

(...) Na rozdíl od jiných Lemových děl, nebyl Návrat z hvězd u nás nikdy reeditován. Nové vydání v odstupu padesáti let je tedy připomínkou prózy, která by neměla a v obří záplavě všelijak naklonovaných plodů žánru přezdívaného sci-fi zapadnout, a zároveň připomínkou jednoho vynikajícího překladatelského díla (kéž by se tak dočkal nového vydání i Simonidesův převod Potockého Rukopisu nalezeného v Zaragoze). (...) Sám Lem pohlížel na Návrat z hvězd jako na dílo příliš sentimentální. Je pravda, že celý děj je prostoupen jistou nostalgií, skepsí, smutkem. V tom ale (podle mého názoru) tkví kouzlo prózy. K našim dnům Návrat z hvězd promlouvá ale i detaily: Lem na jeho stránkách s jasnozřivou představivostí předpověděl vznik elektronických knih a čteček k jejich konzumaci. "Knihkupectví připomínalo spíš elektronickou laboratoř. Knihy, to byly krystalky, v nichž byl obsah nahrán."

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Návrat z hvězd
Autor:
Lem, Stanislaw
Nakladatel:
Labyrint
EAN:
9788087260210
ISBN:
978-80-87260-21-0
Doporučená prodejní cena:
295 Kč
Ilustrace:
Nikkarin
Popis:
1× kniha, vázaná, 232 stran, česky
Rozměry:
16,3 × 23,6 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)