Susan Sontagová - Ve znamení Saturna

Ve znamení Saturna

Nakladatel: Paseka 2011
Rozebráno
242 Kč
pohlídat

Anotace

Významná americká spisovatelka a kritička, českým čtenářům zatím známá především svými eseji na téma nemoci a dějin fotografie, se v sedmi živě psaných, inspirativních textech zamýšlí nad osobnostmi a dílem Antonina Artauda, Rolanda Barthese, Eliase Canettiho, Waltera Benjamina, Paula Goodmana, "fascinujícím fašismem" v díle Leni Riefenstahlové a...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Kniha je v prvé řadě výborně přeložena. Jazykově vytříbené a živé čtení je propojeno s intenzivním proniknutím k hlasům Sontagovou reflektovaných tvůrců. Jako jsou Elias Canetti, Antonín Artaud, Roland Barthes atd. Výjimečný nakladatelský počin jak podnícením kvalitního překladu, tak uvedením nové knihy Sontagové, autorky jedinečného ražení.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Já nejsem mírou pro druhé

(...) Nejnovější překlad Ve znamení Saturna obsahuje sedm textů z let 19731980, sedm intelektuálních profilů s různě položenými akcenty. Těmi osobnostmi jsou spisovatelé Paul Goodman a Elias Canetti, filozofové a kritici Walter Benjamin a Roland Barthes, básník, dramatik a režisér Antonin Artaud a němečtí filmaři Leni Riefenstahlová a Hans-Jürgen Syberberg. (...) Proti proudu se ubírala i sama Sontagová, a to nejen výběrem "svých" neotřelých tvůrců, nýbrž i tím, že vystoupila, uznala-li to za nutné, proti převažujícímu, mainstreamovému názoru. (...) "Canetti pronikavě pocítil zodpovědnost slov a velká část jeho díla je snahou sdělit něco z toho, co se naučil o pozorném sledování světa," poznamenává v závěru knihy Susan Sontagová. S klidným svědomím můžeme říci, že totéž platí o jejích esejích.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Ve znamení Saturna
Autor:
Sontagová, Susan
Nakladatel:
Paseka
EAN:
9788074321191
ISBN:
978-80-7432-119-1
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 196 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)