Antti Tuomainen - Léčitel
Snížená cena

Léčitel

Nakladatel: KNIHA ZLÍN 2012
Rozebráno
42 Kč
pohlídat

Anotace

Děj románu se odehrává v Helsinkách blízké budoucnosti, kdy fatální změna klimatu přinesla do zdejších ulic kromě přívalů vody také chaos, utečence, narůstající zločinnost a epidemie různých chorob. Dva dny před Vánoci zmizí beze stopy novinářka Johanna Lehtinenová. Policie, jíž se zoufale nedostává lidí a prostředků, se takovou "banalitou" odmítá...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Léčitel je mix McCarthyho CESTY a Murakamiho KONCE SVĚTA, okořeněného Kingovým SVĚDECTVÍM. Zdánlivě prostý, výborně postavený příběh s originálním úhlem pohledu. Vynikající literární jazyk, bohatý a pestrý, přesto velmi dobře čtenářem uchopitelný. Mistrovské dílo.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Knihy

(...) Finský spisovatel Antti Tuomainen však pozadí nepříznivé budoucnosti vykreslil, aniž by se dopustil neautentických věštitelských přešlapů, a vytvořil živé a svérázné kulisy pro detektivní příběh. Kritické oko čtenářovo ovšem může za popisy světa balancujícího nad hrobem, který mu vykopali nezodpovědní uživatelé života na Zemi, zahlédnout ekologickou propagandu. V její ospravedlnění hraje fakt, že po splynutí s konkrétními osudy a vyprávěním postav nepůsobí prvoplánově a obě roviny knihy do sebe zapadají. Děj se koncentruje do dvou propršených předvánočních dnů v Helsinkách, kdy se klima pomátlo a město se bortí pod neutuchajícím nátlakem nových imigrantů.

Léčitel nakaženého světa

Lidé jsou nakažení. Je nutno je léčit. Je nutno chránit Dobro před šířící se nákazou. A to jakýmikoliv prostředky. Samozvaný Léčitel zasahuje! Útlý finský krimiromán zavádí čtenáře do Helsinek nedaleké budoucnosti a notnou dávkou severské zádumčivosti potěší všechny milovníky noir příběhů.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Léčitel
Autor:
Tuomainen, Antti
Nakladatel:
KNIHA ZLÍN
Edice:
Fleet
EAN:
9788087497548
ISBN:
978-80-87497-54-8
Doporučená prodejní cena:
259 Kč
Originál:
Parantaja
Překlad:
Piskoř, Vladimir
Popis:
1× kniha, vázaná, 180 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2012