Jo Nesbo - Nemesis

Nemesis

Nakladatel: Vintage Books 2008
Nemesis

Nemesis

449 Kč
Skladem
449 Kč
Nemesis

Nemesis

404 Kč
Rozebráno
404 Kč
pohlídat
Nemesis

Nemesis

336 Kč
Rozebráno
336 Kč
pohlídat
Nemesis (brož.)

Nemesis (brož.)

220 Kč
Rozebráno
220 Kč
pohlídat
Nemesis

Nemesis

242 Kč
Rozebráno
242 Kč
pohlídat
Nemesis

Nemesis

152 Kč
Rozebráno
152 Kč
pohlídat
Rozebráno
143 Kč
pohlídat

Anotace

Nemesis begins with a bank robbery. The teller is given 25 seconds to hand over the money. She does it within the time, but the robber raises the gun to her head and shoots her anyway. Then he escapes, having left no forensic evidence whatsoever.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(10x)

Vaše hodnocení
Nejhorší verze audioknihy od tohoto dle mého geniálního autora detektivek. Dle mého názoru autoři tohoto zpracování vůbec nepochopili, co znamená jako kategorie "audiokniha". To co vytvořili, je dle mého nepovedená verze rozhlasové inscenace knihy. Musel jsem si nakonec přečíst tištěnou verzi, aby mi nezůstaly skryty některé obsahové...
Více
Nečetla jsem Stiega Larssona, ani jiné severské autory, ale Nesbo mě chytl od první kapitoly, a to se nepovažuji za výhradního milovníka detektivek. Byla jsem vděčná, že autor nepopisuje stříkající krev a jiné nechutnosti nebo hororové situace, naopak série bankovních loupeží byla příjemným začátkem a vplutím do autorova spisovatelského stylu.
Jo Nesbo je droga. Já se snad kvůli němu naučím norsky:-)
Jeho hlavní postava je absolutně lidská, sociální aspekt scandi-detektivek povyšuje na umělecký literární Masterpiece.
A začnete vidět Norsko jinak, než obyčejný turista na výletě:-)
Jo Nesbo byl pro mne opravdový objev-poklad!
Další kniha od Jo Nesbo, kterou jsem přečetl jedním dechem.
Nevím proč srovnávat....?!.... Děj je výborný, knížka čtivá a vůbec nenudí....četla jsem hodiny v kuse....
Tato kniha podle mého názoru snese srovnání s trilogií Stiega Larssona narozdíl od např. Hypnotizéra, který jako detektivka nevybočuje z průměru a byl pro mě velkým zklamáním. Nemesis nenechá čtenáře vydechnout, všechny dějové zvraty jsou však realistické a a logicky vysvětlitelné, autor se vyhýbá 'oslím můstkům'. Na konci knihy zjistíte, že hlavní...
Více
Tato kniha má pomalejší začátek. Později se ale rozjede ve velkém stylu. Prostředí mě tématicky velmi zaujalo. Doporučuji. Rozhodně patří k lepším knihám mezi detektivkami.
Kniha je pěkná čtivá...bohužel kvalita konverze ebooku stále trochu pokulhává např. názvy kapitol nejsou vůbec odlišené a spoustu dalších odlišností oproti knize, které se dají i do mobi popř epub zahrnout což je jistě škoda.
Neurazí, nenadchne, předvídatelná. Dobrá oddechovka, ale Larsonn je jen jeden...
Knihu sice nemám úplně dočtenou, nicméně už teď srovnání s Larssonem velmi pokulhává. Kniha není špatná, to vůbec ne, ale čekal jsem asi víc. Pokud se něco v poslední době Milleniu přiblížilo, byly to knihy Tary French - V lesích a Podoba. Ty srovnání s Larssonem dle méno názoru rozhodně snesou.
Před koupí knihy jsem o ní četl samé superlativy a musím říct, že jsem velice zklamaný. Styl vyprávění mi vůbec neseděl, zápletka tuctová a kniha plná klišé (detektiv s problémy s alkoholem, apod.). S Larssonem (alespoň prvním dílem) nebo Tanou French se to nedá vůbec srovnávat.
Trochu jsem se nechala zlákat na upoutávku, že se jedná o nástupce Larssona. Tím jsem měla i odopovídající vyšší nároky na knihu, které ale bohužel zůstaly v případě této knihy hrubě neuspokojeny. Detektivka to byla, možná i lehce zajímavá, ale nedá se moc mluvit o tom, že by mě kniha nějak strhla. Kdo by chtěl něco opravdu poutavého, od čeho se...
Více
Trochu slabší oproti jiným severským detektivkám, snad budou další díly lepší.
Zobrazit další (10)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Válka krátkozrakého tělocvikáře

Nemesis se odehrává v židovských čtvrtích New Yorku roku 1944, kdy ve světě zuří druhá světová válka a mezi židovskými dětmi obrna. Mladý učitel tělocviku s příznačným jménem Bucky Cantor se kvůli silným brýlím nemůže účastnit prvního, ale je mu souzeno utkat se s druhým.
Celá recenze

Skvělá krimi ze severu - norský Phil Marlowe jde na další fušku

(...) Máme tu zase jednou výjimečně všestranného autora, který umí psát i fabulovat, umí se dívat kolem sebe, zná svůj žánr, a navíc cítí ke svým postavám náklonnost. To v kombinaci s ohledem na lačného čtenáře dává vzniknout opravdu výtečné ryzí detektivce.

Na horské dráze s Harrym Holem

Knihy tohoto norského detektivkáře jsou temné, zápletky komplikované, napětí z nich odkapává a notorického pijana a asociála Harryho Holea si čtenáři (a především čtenářky inklinující k těmto inteligentním machistickým prevítům typu Indiana Jonese) hned oblíbí. Nemesis, čtvrtý román z Nesbøho série, má na přebalu pásku reprodukující výkřiky britských recenzentů: „Nový Stieg Larsson! …ale lepší…“
Celá recenze

Pětisetstránková droga

(...) Román norského spisovatele Joa Nesba, který se ve skandinávských zemích stal cenami ověnčenou spisovatelskou hvězdou už na konci 90. let, je skutečně delikatesní detektivní literaturou. A opravdu v něčem připomíná Larssonovo Milénium, případně i Keplerova Hypnotizéra. Je sympaticky seversky pochmurný, s ambiciózně vystavěnou strukturou a komplikovaným hlavním hrdinou. Nechybějí do detailu promyšlené zápletky a patřičné napětí, které způsobí, že pokud se do knihy začtete v metru, spolehlivě přejedete stanici, kde jste chtěli vystoupit. Nemesis je Nesbův čtvrtý kriminální román z osmi a všechny spojuje postava svérázného kriminalisty Harryho Holea. Ležérní týpek, co kouří camelky a bez Jima Beama mu život připadá vyprahlý jako poušť Gobi, má vytříbený smysl pro spravedlnost, rád se o samotě poflakuje ulicemi Osla a opakovaně se rozchází a schází se svojí životní láskou Ráchel.

Po Miléniu a Hypnotizérovi tu je Nemesis – další skvost ze severu

(...) Harry neuznává autority, používá neortodoxní metody a v podstatě je alkoholik; sám se diví, že ještě může pracovat u policie. Alkoholické zážitky se mu nemile připomenou v momentě, kdy se probere s absolutním oknem po noci strávené (snad) s bývalou milenkou Annou. Té noci Anna spáchala sebevraždu. Opravdu? (...) I tato kniha v sobě obsahuje cosi, co by se snad dalo nazvat severským syndromem a co se objevuje i u dalších renomovaných autorů skandinávských detektivek, namátkou Islanďanky Stelly Blómkvist nebo Švéda Kjella Erikssona: zvláštní, jako by druhoplánový smutek nad lidskými osudy a konáním. Smutek těch skutečně kvalitních policistů z toho, že je jich vůbec zapotřebí, že se člověčenstvo chová tak, aby nad ním občas musela svým mečem zamávat bohyně spravedlnosti.

Magazín OKO

Poprvé udělena cena Audiokniha roku - vyhrál Forrest Gump s hlasem Jana Hartla
Aktuality

Poprvé udělena cena Audiokniha roku - vyhrál Forrest Gump s hlasem Jana Hartla

Kompletní výsledky:

Nejlepší obal
1. Emil a detektivové (design Kateřina Tvrdá, fotografie Jan Faukner) (Audioberg)
2. Pohádky o Malé tlusté víle (ilustrace Petr Nikl, design ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nemesis
Autor:
Nesbo, Jo
Nakladatel:
Vintage Books
EAN:
9780099505938
ISBN:
978-0-099-50593-8
Doporučená prodejní cena:
159 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 706 stran, anglicky
Rozměry:
11 × 17,8 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)
Jazyk:
anglicky