René Vaněk - Soma secundarium

Soma secundarium

Nakladatel: Mezera 2011
Rozebráno
221 Kč
pohlídat

Anotace

Navštivte s námi město obývané živoucími nočními můrami, kde se i obyčejná jízda tramvají stává dobrodružstvím a bojem o holý život.
Kluk Kocourek to opravdu nemá jednoduché. Žije v domácnosti s Tetou, která není tak úplně normální teta, jeho nejlepším kamarádem je nerudné a všeználkovské siamské dvojče a ve sklepě domu, v němž bydlí, na něj možná trpělivě číhá Velká Zlá Věc.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Ano, úlet do bizarního a fantaskního světa, který vás vcucne, přežvýká, semele a naprosto užaslé vyplivne a zároveň dá zapomenout na starosti všedního dne. Přečetla jsem jedním dechem. René Vaněk má trochu náběh na Palahniuka.
Tahle knížka je vlastně jedna dlouhá epická noční můra, příšerný sen, ze kterého není možné se probudit. Lze ho jen dosnít-dočíst. Příběh se odehrává na neurčitém místě v roce 1982, ve zdevastovaném "postapo" světě obývaném tvory jakoby vytaženými z nejtemnějších hlubin lidského podvědomí. Hlavní hrdina, sedmnáctiletý kluk Kocourek, prožívá...
Více
Román Soma Secundarium je na české poměry naprosto ojedinělé dílo. Má ohromný spád, čtenáře si k sobě připoutá spoustou úžasných nápadů a taktéž charismatem hlavního Hrdiny Kocourka, mladého člověka, člena pitoreskní (ne)rodiny přežívající ve zdevastovaném městě. Příběh se odehrává v roce 1982, ale nikoliv v naší minulosti, nýbrž v minulosti světa,...
Více
Nová Vaňkova knížka je jedním slovem skvělá. Bizarní prostředí, zcela nevšední hrdinové, černý humor, neskutečný spád příběhu. Poprvé přečteno na jeden zátah, teď čtu podruhé a vychutnávám všechny ty fantastické detaily.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Soma secundarium
Autor:
Vaněk, René
Nakladatel:
Mezera
EAN:
9788087148075
ISBN:
978-80-87148-07-5
Doporučená prodejní cena:
245 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 176 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2011