Josef Haslinger - Jáchymov

Jáchymov

Nakladatel: Jota 2012
Rozebráno
83 Kč
pohlídat

Anotace

Potkají se náhodou: nakladatel a bývalá tanečnice. Majitel malého vídeňského nakladatelství Anselm Findeisen si přijede léčit těžkou chorobu pohybového ústrojí do starého lázeňského hotelu v Jáchymově, kde potká bývalou tanečnici. Ta mu začíná vyprávět příběh, který ji celý život doprovází. Je to tragédie jejího otce.
Byl jím slavný brankář...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Knížku jsem přečetla.Sstrhující mi nepřijde, mnoho faktů jsem jako Západočeška znala. Opět jsem si uvědomila, jak byl komunistický režim zrůdný a prohnilý. A opět mi nejde do hlavy, jak mohl ty nejlepší lidi zavírat do vězení, do dolů a mučit. Knihu by měl číst každý, kdo se chválí staré časy. Myslím, že kniha je větším přínosem pro Rakušany, pro...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Můj tatínek

Jak známo, realita často předčí sebeodvážnější fantazii. Potvrzuje to i příběh brankáře Bohumila Modrého, který se svým týmem vybojoval pro Československo dvě zlaté medaile na mistrovstvích světa v hokeji. V důsledku vykonstruovaného procesu však poté strávil devět měsíců v jáchymovských uranových dolech, což se drasticky podepsalo na jeho zdraví. Přinejmenším stejně jako o osudu Modrého vypovídá kniha Jáchymov i o obrovské lásce a obdivu jeho dcery, a především o zoufalství, kterým si prošla.
Celá recenze

„DOKUMENTÁRNÍ ROMÁN“ rakouského autora o české hokejové legendě

Tanečnice s poetickou přezdívkou kudrnka vypráví strašlivou historii. V lázních Jáchymov jí naslouchá nakladatel Anselm Findeisen, milovník vídeňských kaváren a jejich lenivé atmosféry, kterého postupně ničí bolestivá nemoc páteřních obratlů. Kniha proti sobě postavených rozdílných světů, zčásti sportovně i politicky laděná literatura faktu, doplněná líčením pocitů kudrnky i nakladatele – to je Jáchymov rakouského autora Josefa Haslingera. (...) Popisný, chvílemi až strohý jazyk dobře postihuje strašnou atmosféru vězení i jáchymovského pekla. Román známého šestapadesátiletého prozaika a esejisty Haslingera zůstává také díky překladatelce Libuši Čižmárové strhujícím čtením.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Jáchymov
Autor:
Haslinger, Josef
Nakladatel:
Jota
EAN:
9788074620829
ISBN:
978-80-7462-082-9
Doporučená prodejní cena:
98 Kč
Originál:
Jáchymov
Překlad:
Čižmárová, Libuše
Popis:
1× kniha, vázaná, 232 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 20 cm
Rok vydání:
2012 (1. vydání)