Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Cestování, mapy> Afrika>kniha Sabaloka a Šestý nilský katarakt

Obálka titulu Sabaloka a Šestý nilský katarakt

Sabaloka a Šestý nilský katarakt

Václav Cílek, Lenka Lisá, Pavel Lisý a Lenka Suková

Hodnotil 1 uživatel, zatím žádné recenze, napsat vlastní recenzi

Popis: 1× kniha, brožovaná, 60 stran, 20 × 20 cm, česky - více

Původní cena: 249 Kč
U nás nyní ušetříte: 151 Kč (61 %)
Naše cena dnes: 98 Kč

Cena je včetně DPH 10 %
(Cena bez DPH činí 89 Kč)

Jaké bude vaše poštovné?
Zavřít

Poštovné

Pro zásilky po České republice si můžete vybrat z těchto způsobů doručení (ceny vč. DPH):

Česká pošta

Poštovné pouze 65 Kč - balík do ruky.

Kurýrní služba PPL

Poštovné pouze 65 Kč, doručení do 1 pracovního dne od expedice.

Osobní odběr

Nabízíme osobní odběr ve všech našich kamenných prodejnách (20 Kč). V centrálním skladu v Horoměřicích je vyzvednutí zdarma. Využít můžete také síť výdejních míst Zásilkovny (34 Kč).

Zásilky do zahraničí

Poštovné závisí na způsobu dopravy a hmotnosti zásilky. Cenu se dozvíte před dokončením objednávky.


Více o možnostech plateb a doručení

Přidat do košíku
Skladem
Skladem
Expedujeme do 2 pracovních dnů.
Zde zjistíte dostupnost na prodejnách
Zavřít

Tento titul si můžete zakoupit i v těchto knihkupectvích (za běžnou cenu bez internetové slevy):

Knihkupectví Zlín
Zlín, J. A. Bati 5637, (areál Svit, budova č. 12), knihkupectvi.zlin@kosmas.cz

Stav skladu v knihkupectvích bez záruky, kontaktujte prosím knihkupectví a knihu si rezervujte.

Snížená cenaSkladem

Anotace

Svědectví o setkávání čtyř Čechů s krajinou, minulostí a současností Súdánu, exotické a v Česku málo známé africké země. Sabaloka je malé vulkanické pohoří asi 80 km severně od Chartúmu. Pohořím protéká řeka Nil, která zde vytváří hluboce zařízlé údolí a loučí se se Sabalokou peřejemi - nejmenším a zároveň nejkrásnějším ze šesti nilských kataraktů. V roce 2009 se tato oblast stala předmětem geoarcheologického výzkumu Českého egyptologického ústavu FF UK v Praze a Geologického ústavu AV ČR. Účastníci druhé vědecké expedice do pohoří Sabaloka a dalších oblastí severního Súdánu si vedli deník. Jejich záznamy z počátku roku 2011 jsou doplněny texty a fotografiemi osvětlujícími významná období súdánských dějin a výsledky dosavadního působení českého týmu v Súdánu.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Sabaloka a Šestý nilský katarakt

  • Nakladatel: NOVELA BOHEMICA
  • ISBN: 978-80-904573-6-2, EAN: 9788090457362
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 60 stran, 20 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 20 × 20 cm
  • Rok vydání: 2012 (1. vydání)

Zařazeno v odděleních

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Hodnotil 1 uživatel, zatím žádné recenze,

Václav Cílek

Václav Cílek (* 11. května 1955)
geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře, religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí „za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie“. V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že „svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí.“

Výběrová bibliografie:

Píseň pro odcházející duši, 1997
Krajiny vnitřní a vnější, 2002, druhé, doplněné vydání 2005
Makom. Kniha míst, 2004, druhé, doplněné vydání 2007
Mrtvá kočka. Sbírka zenových říkadel, básniček a překážek, 2002 (ed.)
Deset obrazů krocení býka, 2004 (ed.)
Tsunami je stále s námi, 2006
Borgesův svět, 2007
Nejistý plamen, 2007, druhé, doplněné a aktualizované vydání 2008 (spolu s Martinem Kašíkem)
Dýchat s ptáky, 2008
Orfeus. Kniha podzemních řek, 2009
Archeus. Fragment radostné vědy o trpaslících, 2010
Obraz krajiny. Pohled ze středních Čech, 2011 (s kolektivem autorů)

 
zavřít