Boualem Sansal - Němcova vesnice ...

Němcova vesnice aneb Deníky bratří Schillerových

Nakladatel: Pistorius & Olšanská 2012
Rozebráno
212 Kč
pohlídat

Anotace

Román současného alžírského autora, který byl oceněn řadou literárních cen a byl přeložen již do 15 jazyků. Poprvé vyšel v renomovaném francouzském nakladatelství Gallimard.

Pařížské předměstské sídliště, Alžír a alžírské vnitrozemí, německá města, Káhira, Istanbul, Osvětim - do těchto míst zavedou čtenáře v působivém a skvěle napsaném díle,...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Nechce se mi věřit, že tohle všechno dokáže stvořit fantazie jednoho člověka, že to nepřinesl život sám. Příběh je mnohovrstevnatý, tak nějak samozřejmě a přirozeně otvírá celou paletu vážných témat. Působí naprosto autenticky, jako by šlo skutečně o publikované deníky dvou mladých Francouzů, bratrů německo-alžírského původu, kteří nečekaně odhalí...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Němcova vesnice

Sansal měl pro silně kontroverzní postavu otce předlohu: bývalého nacistu podílejícího se aktivně na zvěrstvech v německých koncentračních táborech a posléze pod novou identitou působícího v Egyptě a Alžírsku. Zobecnění daného příběhu otvírá otázku o tom, zda a jak se dědí vina, jak se děti mají vypořádat s temnou minulostí rodičů.
Celá recenze

NĚMCOVA VESNICE: Islamismus a nacismus k sobě mají velmi blízko

(...) Prozaik BOUALEM SANSAL se kvůli svému čtyři roky starému, v pořadí pátému románu Němcova vesnice aneb Deník bratří Schillerových dostal doma v Alžírsku do velkých problémů, ačkoli jeho knihy tam tou dobou byly už dva roky zakázány. Ono se moc nesluší poukazovat na tragický stav nepokoji a chudobou zmítané vlasti a srovnávat rysy islamismu bujícího v dnešních muslimských enklávách s pořádky, které kdysi ve vyhlazovacích táborech i hodovních síních zavedli Hitler and his melody boys... (...) Mimochodem, Sansalův skvěle napsaný příběh s úvahovými pasážemi bodajícími do svědomí lidstva se inspiroval skutečným životem nacistického pohlavára, který přes Egypt prchl do Alžírska a tam se z porobitele lidství stal oslavovaným mudžáhidem, bojovníkem za svobodu nejrozlehlejšího státu Afriky i největší muslimské země.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Němcova vesnice aneb Deníky bratří Schillerových
Autor:
Sansal, Boualem
Nakladatel:
Pistorius & Olšanská
EAN:
9788087053621
ISBN:
978-80-87053-62-1
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Překlad:
Vinšová, Kateřina
Popis:
1× kniha, vázaná, 188 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20 cm
Rok vydání:
2012