Moje studená válka

Nakladatel: Kvarta 2012
Není v prodeji
129 Kč
pohlídat

Anotace

Autentický a drsný příběh obyčejného kluka z Československa 80. let minulého století. Žádný sentiment a laskavé vzpomínky. Bez příkras a takový, jaký reálný život byl v časech StB, udávání a světlých zítřků, kdy okolnosti dokázali změnit život běžné rodiny v katastrofu během jediného dne. Na druhé straně lidský a aktuální příběh třicetiletého muže...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(12x)

Vaše hodnocení
Vážně. Jedna z těch knih, co když začnete číst, tak nemůžete skončit dřív, než s poslední tečkou. Když se ráno nevyspalí vzbudíte a uvědomíte si, že jste celou noc strávili čtením, máte chuť zase začít.
Už dlouho jsem nečetl něco, kvůli čemu jsem pak ráno nevyspalý a nakonec jsem to musel chca nechca došíst v práci, protože se prostě nedalo jinak. Tomáš Necker (hlavní hrdina) je stejný ročník jako já, tak možná to bylo i tím.. Rozhodně doporučuji!!!
Velmi poutavá knížka, dobře napsaná. Příběh má spád a napětí, přečetla jsem ji jedním dechem během dvou dnů. Připomínek nedávné historie není nikdy dost, natož jsou-li takto kvalitně zpracovány. Díky za to.
Velice živý a čtivý příběh, který vtáhne a už nepustí. Začal jsem si listovat a nakonec jsem u toho seděl až do sedmi do rána, dokud jsem to všechno na jeden zátah nepřečetl. Jelikož jsem se narodil až po revoluci, byl pro mě krom poutavého příběhu cenný i pohled na komunismus očima mladého kluka a jeho postupný názorový vývoj.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Slovenský bestseller nás vrací do trpké minulosti

Když před dvěma roky vyšel na Slovensku román Reného Bendy Moja studená vojna, prodral se rychle do čela knižních žebříčků a tamní čtenáři nešetřili nadšením: Skvělé, konečně slovenská kniha, která má světový formát, super. Až to trochu vzbuzovalo podezření. Neoprávněné, jak může nyní nad překladem Heleny Hartlové posoudit čtenář český, který se navíc čtením vrací i do vlastní trpké minulosti. (...) částečně autobiografický příběh Tomáše Neckera, mládence z Bratislavy, který musí mít na vysvědčení samé jednočky, aby mohl vystudovat zahraniční obchod a dostat se z komunistického marasmu na vysněný Západ, je vtipný i tragický, trpký i humorný. A opravdu výborný. (...) Na Západ se Tomáš nakonec dopracuje, ale jinak. Jedničky mu nejsou k ničemu poté, co jeho otec emigroval, a ani Vlasto, nový matčin druh a estébák, mu v tomhle pomoci nemůže. Po slavné svíčkové manifestaci za náboženská a občanská práva, která se konala v Bratislavě 25. března 1988, se Tomáš s kamarádem Majkym rozhodnou k šílené akci: varovat disidenty, které se StB chystá pozatýkat. Jenže i mezi nimi je fízl.
Hodnocení MF DNES: 80 %

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Moje studená válka
Autor:
Benda, René
Nakladatel:
Kvarta
EAN:
Doporučená prodejní cena:
129 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 443 stran, bez zabezpečení DRM, 1,1 MB ePUB ePUB, 2,5 MB Mobi Mobi, 1,6 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2012