Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Naučná> Příroda a přírodní vědy> Ostatní>Elektronická kniha Krajiny vnitřní a vnější

Krajiny vnitřní a vnější [E-kniha]

Texty o paměti krajiny, smysluplném bobrovi, areálu jablkového štrůdlu a o tom, proč lezeme na rozhlednu

Václav Cílek

Popis: Elektronická kniha, 272 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky - více

Naše cena dnes: 199 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 164 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Ke stažení

Alternativní verze titulu Krajiny vnitřní a vnější

Krajiny vnitřní a vnější Kniha, vázaná česky 268 Kč

Anotace

Krajina se od 90. let 20. století stala jedním z klíčových pojmů přírodních i některých humanitních věd. Texty V. Cílka se zabývají skutečnou, fyzickou krajinou, jejími proměnami a ochranou, stejně tak jako vnitřními krajinami duše - fenoménem genia loci, postavou Zeleného muže, keltskými bohy v druhohorách atp. Knihu uzavírají Poutníkova pravidla putování po posvátných místech a obsáhlý soupis literárních i hudebních pramenů, které jsou pro vstup do krajiny potřebné. Hlavním motivem knihy zůstává nutnost chránit krajinu kvůli jí samé, kvůli živlům, skalám, vodám a životu, ale také kvůli sobě a vlastní duši.
Toto vydání je rozšířeno o oddíl Právo na krajinu.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Krajiny vnitřní a vnější

  • Nakladatel: Dokořán
  • EAN: 9788073633349, 9788073633356, 9788073634322
  • Popis: Elektronická kniha, 272 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky
  • Rok vydání: 2012

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

ivka, Vlašim, 21.3.2007

(Toto je kvalitní recenze)
Opravdu inspirativní a objevné čtení, nic podobného na tak vysoké úrovni jsem doposud nečetla. Zhtla jsem jí během týdení chřipky v posteli. Gratuluji pane Cílek, ráda bych si s Vámi někdy promluvila.

radka, Hradec Králové, 13.11.2006

(Toto je kvalitní recenze)
..je vynikající! Skvostem na mé poličce..a na dosah z postele

doporučuji

, 15.5.2006

(Toto je kvalitní recenze)
- výborná, nesmírně inspirativní kniha, vskutku na úrovni, Cenu Toma Stoppara si plně zaslouží...

Tomáš Božek, Příbram, 2.5.2006

(Toto je kvalitní recenze)
téměř totéž, co jsem napsal pro Makom-kniha míst. trochu víc vně zaměřené, nicméně výtečné. hip hip Cílek

Václav Cílek

Václav Cílek (* 11. května 1955)
geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře, religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí „za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie“. V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že „svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí.“

Výběrová bibliografie:

Píseň pro odcházející duši, 1997
Krajiny vnitřní a vnější, 2002, druhé, doplněné vydání 2005
Makom. Kniha míst, 2004, druhé, doplněné vydání 2007
Mrtvá kočka. Sbírka zenových říkadel, básniček a překážek, 2002 (ed.)
Deset obrazů krocení býka, 2004 (ed.)
Tsunami je stále s námi, 2006
Borgesův svět, 2007
Nejistý plamen, 2007, druhé, doplněné a aktualizované vydání 2008 (spolu s Martinem Kašíkem)
Dýchat s ptáky, 2008
Orfeus. Kniha podzemních řek, 2009
Archeus. Fragment radostné vědy o trpaslících, 2010
Obraz krajiny. Pohled ze středních Čech, 2011 (s kolektivem autorů)

 
zavřít