Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Krásná literatura> Eseje a úvahy>Elektronická kniha Prohlédni si tu zemi

Prohlédni si tu zemi [E-kniha]

I když vidíme obyčejné věci, stejně toho vidíme hodně

Václav Cílek

Hodnotil 1 uživatel, zatím žádné recenze, napsat vlastní recenzi

Popis: Elektronická kniha, 264 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky - více

Naše cena dnes: 199 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 164 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Ke stažení

Alternativní verze titulu Prohlédni si tu zemi

Prohlédni si tu zemi Kniha, vázaná česky 253 Kč

Anotace

Ve své knize Prohlédni si tu zemi Václav Cílek navazuje na své předchozí úspěšné tituly věnované především krajině a místům - Krajiny vnitřní a vnější, Makom a Dýchat s ptáky. Jádrem knihy jsou eseje věnované Praze a jejímu geniu loci, v dalších částech se pak autor zaměřuje jak na českou a moravskou krajinu (České středohoří, Jižní Čechy, Ostrava...), tak na místa, která ho oslovila na jeho zahraničních cestách za geologickými výzkumy (Súdán, Řecko, Turecko). Eseje o "krajinách vnějších" doplňují i texty metafyzičtějšího charakteru - o posvátnu Santiniho staveb, o prostoru spjatém s Janem Palachem či fragmenty z nikdy nedokončené čínské antologie. Knihu doprovázejí ilustrace výtvarníka Vladimíra Kokolii a 80 fotografií autora.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Prohlédni si tu zemi

  • Nakladatel: Dokořán
  • EAN: 9788073634742, 9788073634759, 9788073634766
  • Ilustrace: Kokolia, Vladimír
  • Popis: Elektronická kniha, 264 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky
  • Rok vydání: 2012

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Hodnotil 1 uživatel, zatím žádné recenze,

Václav Cílek

Václav Cílek (* 11. května 1955)
geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře, religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí „za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie“. V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že „svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí.“

Výběrová bibliografie:

Píseň pro odcházející duši, 1997
Krajiny vnitřní a vnější, 2002, druhé, doplněné vydání 2005
Makom. Kniha míst, 2004, druhé, doplněné vydání 2007
Mrtvá kočka. Sbírka zenových říkadel, básniček a překážek, 2002 (ed.)
Deset obrazů krocení býka, 2004 (ed.)
Tsunami je stále s námi, 2006
Borgesův svět, 2007
Nejistý plamen, 2007, druhé, doplněné a aktualizované vydání 2008 (spolu s Martinem Kašíkem)
Dýchat s ptáky, 2008
Orfeus. Kniha podzemních řek, 2009
Archeus. Fragment radostné vědy o trpaslících, 2010
Obraz krajiny. Pohled ze středních Čech, 2011 (s kolektivem autorů)

 
zavřít