Marie Michlová - Smrt Múz
Ke stažení

Smrt Múz

Nakladatel: Torst 2012
Ihned
268 Kč

Anotace

Po několika letech přichází nakladatelství Torst s prozaickým debutem zásadního významu. Román Smrt Múz Marie Michlové (* 1989), studentky historie na pražské Filozofické fakultě, je skvěle napsanou prózou založenou na mimořádně zručně utkané kombinaci fikce a skutečnosti. Hlavní postava románu John Smith kráčí Skotskem první poloviny 19. století...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
vynikající kniha
Bohužel je tato kniha jen pro inteligentní a vzdělané čtenáře, kterých je, jak soudím podle předchozího komentáře, velmi málo.
Připomíná mi to blogísky, kde si puberťačky sní příběhy s hrdiny svých oblíbených knih. Toto je tedy na vyšší literární úrovni, nicméně je to zábava hlavně pro autorku. Pokud někdo z těch, kteří tuto knihu měli v ruce, dočetl alespoň do poloviny, zvedněte prosím ruku... Ano, to jsem si myslel:-)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Smrt múz

Román Smrt múz rekonstruuje literární život v Anglii v první polovině 19. století. Ožívají zde vedle Waltera Scotta také lord George Gordon Byron či John Gibson Lockhart a další. Michlová se dokonce vydala bádat na Abbotsford, zámek Waltera Scotta, a kontaktovala příbuzné pana Lockarta, aby nasbírala dostatek podkladů pro svou knihu, v níž předkládá zprávu o životě Johna Smitha, „nejlepšího spisovatele všech dob“, jenž nejen se všemi výše zmíněnými navázal blízká přátelství.
Celá recenze

Múzy nezemřely!

(...) Kouzlo Smrti múz tkví podle mého soudu v synergii obdivuhodné erudice autorky, znalkyně Skotska první poloviny 19. století, a jejího sebevědomého stylu protkaného vtipem a osvěžující ironií. Humor, zkratka, dobový jazyk proložený aktuální profánností: „Vy si píšete se Swiftem?“ užasl jsem. „Ty kráso!“ (...) Výsledný román je v našich podmínkách pozoruhodným úkazem – a pro milovníky Skotska, dobré literatury a poučné historické prózy povinnou četbou.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Smrt Múz
Autor:
Michlová, Marie
Nakladatel:
Torst
EAN:
Doporučená prodejní cena:
268 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 516 stran, bez zabezpečení DRM, 0,5 MB ePUB ePUB, 2,2 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2012