Michal Stach - Den, kdy měl zemřít Klaus

Den, kdy měl zemřít Klaus

Nakladatel: BVD 2012
Rozebráno
289 Kč
pohlídat

Anotace

Thriller rozkrývá pozadí a okolnosti nejtajnější operace českých bezpečnostních složek nejen v historii českého, ale i československého státu. V roce 2003 plánovala organizovaná skupina vlivných specialistů bývalé sovětské KGB souběžný útok na pražské metro v prostoru Nuselského mostu a vraždu prezidenta Klause krátce po jeho inauguraci. To vše s...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
Milé překvapení. Nejsem zrovna typický konzumet špionážní literatury, ale tady si na své přijde i člověk, který obvykle čte úplně jiný žánr. Oceňuji zejména psychologii a propracované vztahy mezi postavami, autorovi nechybí až ženský pohled na takovou problematiku. V tak maskulinním žánru, jakým špionážní thrillery jsou, si to rozhodně zaslouží potlesk.
Hodně čtivé a svižné, zamrzelo menší propracování charakterů, ale celkový dojem je dobrý. Ostatně soudím, že z tak zajímavého prostředí a s tak zajímavým námětem (smrt prezidenta, atentát) by člověk musel mít speciální talent, aby napsal mizernou knihu. Naštěstí autor tento speciální talent postrádá v míře vrchovaté a naopak se mu dostává citu pro psaní.
Mám knihy tohoto druhu ráda, proto se mi kniha velmi líbila. Události, které popisuje, shrnuje, vnímám je jako čirý nesmysl i když klobou dolů před autorem. Přiměl i mě, jako věčného skeptika přemýšlet, "a co kdyby". Knihu vřele doporučuji.
Já osobně jsem se u toho velice bavil, je pravda, že díky tomu, že člověk zná osoby a místa z knihy podobného žánru, přiroste mu to subjektivně k srdci. To nic ale nemění na tom, že se mi Den, kdy měl zemřít Klaus líbil.
Příběh plný intrik, nástrah a politiky, ve kterém proti sobě stojí dvě znepřátelené skupiny: teroristická skupina složená převážně z bývalých členů KGB a jejich kontaktů a vyšetřovatelský tým agentů tuzemské BIS a západních zahraničních agentů. Obě dvě skupiny jsou připraveny dosáhnout svého cíle za každou cenu. Teroristé chystají největší a...
Více
Zrod ani průběh celé špionážní zápletky hodnotit moc nebudu - není to má parketa. Jen mně napadlo, jak by se asi fabulace příběhu vyvíjela bez mocenského boje uvnitř východoevropské mafie, za velení Jurije Galkina, ale to by bylo na další -či jinou- knihu.

Opravdu DOST mne zklamalo plánované vyvrcholení akce Nuselský most – z...
Více
Zobrazit další (3)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Den, kdy měl zemřít Klaus
Autor:
Stach, Michal
Nakladatel:
BVD
EAN:
9788087090602
ISBN:
978-80-87090-60-2
Doporučená prodejní cena:
289 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 204 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2012 (1. vydání)