Jaroslav Rudiš - Nebe pod Berlínem

Nebe pod Berlínem

Interpret:  Jaroslav Rudiš
Nakladatelé: Labyrint, Tympanum
Nebe pod Berlínem

Nebe pod Berlínem

212 Kč
Rozebráno
212 Kč
pohlídat
Není v prodeji
149 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha pro živé i mrtvé - rockové příběhy z berlínského metra. Kultovní románový debut napsaný ve strhujícím tempu provází originální skladby punkové skupiny U-Bahn. Nezkrácená verze. Čte Jaroslav Rudiš.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Přečetla jsem všechny knížky od Rudise a tahle mě pobavila nejvíc:-))) Fakt výborné vyprávění o U-bahnu...
Nebe pod Berlínem se mi moc líbilo,poutavá kniha,přečetl jsem ji během víkendu,přičemž druhou polovinu knihy jsem dočetl při cestě busem do prahy z rokytnice n/J.stihnul jsem to těsně před černym mostem a pak jsem si po dvou dnech vychutnal jízdu metrem v praze,ale myšlenkami jsem byl v berlínském U-Bahnu.
jj díky
Precetl jsem si Nebe, sbalil kufr a odfrcel do Berlina za skupinou U-Bahn. Ale svou Katrin jsem zatim nepotkal. Divoky pribeh, jen tam mohlo byt vice sexu. Ale ta scena na lednicce je fakt jako skvela!
Úsporný vypravěčský styl. Čte se suše, jednoduše, ovšem výrazové prostředky jednoduché nejsou, jak, jako nejsou jednoduší ti, kdo knížku čtou. Daří se poodkrýt čtenářům pokličku berlínského kotle, velkoměsta kdysi násilně rozděleného a po pádu zdi znovu se učícího žít pohromadě. A míchání stejného národa a vracení se k minulosti...Berlín osud Berlíňanů
velmi prijemny, vtipny a lahko citatelny pribeh zo sucastnosti...zhltnete ho na 1-2 posedenia.odporúčam :-)
Zajímavá kniha, která potěší nenáročnou recepcí a přítomností několika komických a několika erotických scén. Snaha o hudební rytmus vyprávění může působit trochu laciněji, ale Nebe pod Berlínem pouťové zboží rozhodně není. Trocha dějin, trocha muziky, trocha paměti jednoho města (hle dalším je Liberec), špetka erotiky a hlavně multikulturní...
Více
...ta kniha asi nezmění váš život...od základů, leč alespoň mé vnímání docela nahlodala...možná to znáte - takový lehký pokrytectví, pocit, že ty Němci jsou nějaký divný a blbě mluvěj - no tak přesně tenhle úhel pohledu ta knížka boří. totiž - není to žádná agitka, dobře se to čte - RYCHLE. Je to zábava, žádná intelektuálština, Nebe pod Berlínem...
Více
Nadšené recenze slibovaly dobré čtení, ale mě to zase tolik nechytlo. Grandhotel se mi zdá lepší (a teď to asi pěkně schytám...)
Nemůžu si pomoci,ale přišlo mi to jako slabý odváreček knížky ...a bude hůř, která narozdíl od Nebe pod Berlínem ve Vás zanechá pořádnou, nesmazatelnou stopu. Po přečtení Nebe pod Berlínem jsem na tento titul skoro okamžitě zapomněla-jak říkám, stopa žádná. Hezké,ale nechytlavé.
Zobrazit další (7)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Nebe pod Berlínem

Když vyšlo Nebe pod Berlínem poprvé, vzbudilo doslova literární senzaci.
Celá recenze

Úbán, Wenders, Gagarin a jejich parta

Kniha, jejíž řádky jsou od začátku do konce protkány barevnými a do všech stran města se rozbíhajícími paprsky moderní technologie. Kniha, ve které najdete nebe i podzemí, živé i mrtvé, jednu velkou zeď, love story a nesnesitelnou hořkost tónů hudebních nadějí.
Celá recenze

Děje se toho tolik, že se neděje nic

(...) Nebe pod Berlínem se rychle čte, je to svižná věc, "jízda". Valí se v poměrně úsečných větách, a je to tak správně, v duchu věci, neboť kapela U-Bahn, v níž na kytaru hraje vypravěč, autobiografický třicátník z Prahy Petr Bém, se snaží o rázný, nakopávající punk rock. (...) Nebe pod Berlínem je sloučeninou autentičnosti a odvozenosti jak v inspiračních zdrojích, tak ve výsledku. Již název odkazuje k slavnému snímku Wima Wenderse Nebe nad Berlínem a motiv andělské postavy či tajemného přízraku, jenž zpovzdálí ovlivňuje osudy lidí, objevuje se i v Rudišově próze. Zde je tou nejslabší linií, artistní i naivní zároveň, hlavně však úplně nadbytečnou. Autor dokáže jedinečnou atmosféru soudobého Berlína s jeho kulturním a historickým podložím vystihnout i bez vytrčených odkazů na nakoukané filmy či načtené knihy.

Jsem Berlíňan

(...) Rudišův text je přímočarý, ale nikoli okázale primitivní, jak bývá u

Perličky ze dna berlínského metra

(...) Jeho psaní se zdá být velmi snadné, hovorová čeština plynule přechází do dialektických germanismů, do slovníku rockového i hospodského. A Rudiš si při tom všem ještě zachovává dvě důležité vypravěčské přednosti. Jednak jemně ironický odstup, díky němuž představí všechny své postavy jak v tom světle, v jakém se nechávají vidět, tak v tom, které je pod povrchním dojmem skryto. Jednak snad až encyklopedickou obeznámenost skoro se vším, o čem píše, postranní, nenápadné vřazování událostí do historických či kulturních souvislostí a vůbec dojem, že ví ještě mnohem víc, než napsal, ale už tím nechce zdržovat.

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nebe pod Berlínem
Autor:
Rudiš, Jaroslav
Nakladatel:
Labyrint, Tympanum
EAN:
8594072277771
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Interpret:
Rudiš, Jaroslav
Popis:
AudioKniha ke stažení, 15 x mp3, délka 4 hod. 22 min., velikost 599,5 MB, česky