Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Zdraví a životní styl> Kuchařky a nápoje> Ostatní kuchařky>Elektronická kniha Velký český kuchařský lexikon

Velký český kuchařský lexikon [E-kniha]

Josef Bittermann

Zatím nikdo nehodnotil, zatím žádné recenze, napsat vlastní recenzi

Popis: Elektronická kniha, 784 stran, bez zabezpečení DRM, PDF PDF, česky - více

Naše cena dnes: 298 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 246 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Ke stažení

Alternativní verze titulu Velký český kuchařský lexikon

Velký český kuchařský lexikon Kniha, vázaná česky 828 Kč

Anotace

Nové vydání monumentálního díla, které vyšlo poprvé v roce 1939 a jehož autorem je legendární šéfkuchař Grandhotelu Steiner. Kniha knih českých kuchařů, aristokratů a snobů - více než 5000 receptů aristokracie, bohatých měšťanů, slavných šéfkuchařů velkých hotelů a proslulých restaurací, úspěšných umělců a v neposlední řadě i snobů a zbohatlíků.
Výběr pokrmů, od předkrmů a polévek až k moučníkům, se zaměřuje na francouzskou hauté cuisine, jak se ustálila před Velkou válkou, mj a jak se tříbila a doplňovala ve dvacátých a třicátých letech 20. století. V knize však jsou zahrnuty recepty pokrmů německých, rakouských, italských, anglických, ruských, polských, španělských, ukrajinských, tureckých, srbských, skandinávských, českých a dalších národů.
Uživatelsky upraveno a rozšířeno podnětným vysvětlujícím aparátem. Redigoval, úvodním slovem a patřičnými vysvětlivkami vybavili Viktor Faktor a Jiří Sádlo.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Velký český kuchařský lexikon

  • Nakladatel: Dauphin
  • EAN: 9788072725144
  • Popis: Elektronická kniha, 784 stran, bez zabezpečení DRM, PDF PDF, česky
  • Rok vydání: 2012

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Zatím nikdo nehodnotil, zatím žádné recenze,

Josef Bittermann

Josef Bittermann byl dlouhá léta legendárním šéfkuchařem Grandhotelu Steiner v Králodvorské 4 (za Obecním domem). Jeho Český kuchařský lexikon – podle české kuchyně a kuchyně jiných národů vyšel v roce 1939 a pak v roce 1967, krutě cenzurován. Grand hotel Steiner dosáhl ihned po svém otevření roku 1925 (jinde se uvádí otevření hotelu k roku 1927) mezinárodní proslulosti a byl nejlepší adresou v Praze. Byl označován za "první moderní hotel v Praze". Tehdy byl dům soukromým majetkem rodiny Steinerových a k jeho stálým hostům náleželi prominenti z okruhu kultury, šlechty, politiky a hospodářství.

 
zavřít