Melanie Gideon - Manželka 22
Snížená cena

Manželka 22

Nakladatel: Domino 2013
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Manželství je někdy jako bludiště, ve kterém ztratíme jeden druhého. A možná i sami sebe.

Možná to způsobilo těch pár kil, které jsem přibrala. Možná to bylo tím, že jsme si po téměř dvaceti letech manželství přestali mít co říct. Měla jsem zkrátka pocit, že ztrácím sama sebe, přestože mě čeká ještě celá druhá půlka života… Co si s ní počnu? A...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Začnu s tím, že určitě nesouhlasím se čtenářkou, která napsala, že knihu nedoporučuje mladším, protože nepochopí. Jedná se přece o "inteligentní román pro inteligentní ženy". Já nejsem ani nad "třicítkou" a kniha se mi líbila a pochopila jsem.
Líbí se mi rozmanitý styl kapitol, ironie, humor i romantika hlavní postavy....
Více
Jemná, nevtíravá sonda do duše ženy středního věku. Snad každá z nás o sobě občas zapochybuje jako o matce, manželce, hospodyni o celém našem manželství. Při čtení jsem se smála, občas se mi chtělo brečet a i po přečtení jsem dlouho přemýšlela o životě a jeho hodnotách. Všem vřele doporučuji, pohladí vás na duši.
Moje matka prý asi před 30 lety na jedné cestě bez nás četla skoro náhodou koupenou knihu o matce dvou puberťaček - a pak plakala štěstím, že jsou zřejmě její vlastní pubertální dcery naprosto normální.
Já, ač mám děti krapet mladší než Manželka 22 Alice a nechci na Facebook, kde je ona jako doma, mám chuť po přečtení knihy Melanie Gideon...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Manželka 22 je jako Bridget Jonesová po čtyřicítce

(...) Podbízivá obálka knihy by mohla naznačovat, že půjde o lechtivý kyberromán, ale to v žádném případě. Manželka 22 je vtipná a výstižná. Bridget Jonesové pro čtyřicátnice se čtenářky budou nahlas smát, aniž by jim vadilo, že se v tu chvíli smějí samy sobě. Možná dřív podobně jako Alice "stavěly stan, pekly chleba, líbaly cizí muže, nosily bikiny a většinu rán se budily šťastné, aniž by měly důvod, a snily o dokonalém životě s dokonalou láskou", zatímco teď "chystají svačiny, připravují předpubertálního syna na příchod hormonů, připravují manžela na svůj blížící se přechod a vytipovávají nejrychleji postupující frontu v obchodě". (...) Manželka 22 je jedna z těch knih, které zahřejí na duši. Ani ne tak příběhem, spíš předá čtenářkám vědomí, že v tom nejsou samy a že nejlepším lékem na všední trable je smích mířený do vlastních řad.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Manželka 22
Autor:
Gideon, Melanie
Nakladatel:
Domino
EAN:
9788073038281
ISBN:
978-80-7303-828-1
Doporučená prodejní cena:
289 Kč
Překlad:
Pernicová, Hana
Popis:
1× kniha, vázaná, 300 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 21 cm
Rok vydání:
2013 (1. vydání)