Cha Ťin - Rekviem za Nanking

Rekviem za Nanking

Nakladatel: Odeon 2013
Rozebráno
314 Kč
pohlídat

Anotace

Rekviem za Nanking je literárním zpracováním otřesné události, která se udála na přelomu let 1937/1938, události známé jako nankingský masakr.
Během druhé čínsko-japonské války dobyla císařská japonská armáda Nanking a poté následovalo bezprecedentní hromadné vraždění mužů a znásilňování žen. Odhad počtu obětí dosahuje čtyř set tisíc… Po skončení...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Dost dobře jsem si neuměla představit, co mám od téhle knihy čekat. O Nankingském masakru jsem samozřejmě četla, ale nějak jsem si v hlavě nedovedla poskládat obrázek o samotném příběhu. Byla jsem tedy dost překvapená, když jsem zjistila, že se autor zabýval vlastně docela jinou, ne tak zásadní dějovou linií.

A jsem opravdu ráda, že jsem...
Více
Po přečtení knihy Čekání na Lina od stejného autora jsem od této knihy čekal asi příliš mnoho a dostalo se mi spíše zklamání, neboť i příběh knihy se samotné hrůzy masakru dotýká jen zlehka a více se věnuje životu na univerzitě, která je proměněna v uprchlický tábor pro ženy. Takto proměněnou univerzitu dostane svěřenu do rukou jedna z Amerických...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Masakr, který měl být zapomenut

Tématem Cha Ťinova románu jsou události, k nimž došlo na přelomu let 1937–1938 v tehdejším hlavním městě Čínské republiky Nankingu. Japonská císařská armáda tehdy během osmi týdnů brutálním způsobem zmasakrovala na 300 000 tamních obyvatel. Tato tragédie vešla do dějin jako „znásilnění Nankingu“.
Celá recenze

Cha Ťin: Rekviem za Nanking

(...) Ten román popisuje věci tak nepředstavitelně strašné, že čtenáři působí fyzickou bolest. Přesto se až do poslední stránky nedokážete od textu odtrhnout a šílené obrazy vás budou ještě dlouho mučit... Anglicky píšící Číňan Cha Ťin ve své zatím poslední knize Rekviem za Nanking líčí hrůzné události, k nimž došlo v předvečer druhé světové války a o nichž se z mnoha důvodů dlouho mlčelo, mlžilo a lhalo. Vojáci japonské císařské armády v tehdejším čínském hlavním městě zmasakrovali, umučili, znásilnili statisíce civilistů včetně dětí. A před dvěma lety vznikl ze zdrcujících historických fakt tento silný soukromý příběh, obsazený reálnými postavami.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Rekviem za Nanking
Autor:
Ťin, Cha
Nakladatel:
Odeon
EAN:
9788020714930
ISBN:
978-80-207-1493-0
Doporučená prodejní cena:
349 Kč
Originál:
Nanjing Requiem
Překlad:
Šenkyřík, Ladislav
Popis:
1× kniha, vázaná, 352 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2013 (1. vydání)