Sheryl Sandbergová - Lean in. Opřete ...

Lean in. Opřete se do toho: Ženy, práce a vůle uspět

Nakladatel: Dokořán 2013
Rozebráno
268 Kč
pohlídat

Anotace

Žena – děti – kariéra, že to nejde dohromady? První žena Facebooku Sheryl Sandbergová vás ve svém bestselleru přesvědčí, že to jde. Upřímně a vtipně ukazuje smysluplná řešení.
Jak mohou ženy naplnit své ambice v mateřství i v práci? A jak jim v tom mohou pomoci muži? Kniha nabízí osobní příběh i praktické rady pro všechny muže i ženy.
Už přes...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Sheryl Sandbergová: Opřete se do toho

Trochu memoár, trochu pojednání o štábní kultuře Facebooku, trochu mentoring do kapsy a trochu pokus o feministický manuál k dosažení kariérního vrcholu i rodinného štěstí. (...) Díky třaskavému tématu, ale hlavně díky výborně promyšlené mediální kampani se publikace o roli ženy na pracovišti a vlivu genderu na úspěch okamžitě ocitla na vrcholu všech důležitých žebříčků knižních prodejů v USA a dodnes v nich setrvává. (...) Kniha se zabývá otázkami, na něž zná hned několik odpovědí snad každá žena, která se kdy, byť i jen ve svých snech, pokusila proniknout do „mužského světa“ a ucházet se o vyšší místo, vyšší plat nebo vyšší uznání. Třeba: proč v USA, ale i ve většině takzvaných západních zemí a nakonec i v Česku samotném dlouhodobě absolvuje vysoké školy podstatně více žen než mužů, ale v představenstvech firem, dozorčích radách, ve vedení týmů i politických stran jich sedí menšina? Kam se ztrácejí chytré, schopné a pracovité ženské po porodu, případně po mateřské dovolené? Proč za stejnou práci na stejné pozici ani po století bojů a protestů nedostáváme stejné platy jako leckdy o poznání línější, ale spolehlivě sebejistější a agresívnější mužští kolegové?

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Lean in. Opřete se do toho
Autor:
Sandbergová, Sheryl
Nakladatel:
Dokořán
EAN:
9788073635350
ISBN:
978-80-7363-535-0
Doporučená prodejní cena:
298 Kč
Originál:
Lean In. Women, Work, and the Will to Lead
Překlad:
Kárníková, Anna a Kárníková, Lýdie
Popis:
1× kniha, vázaná, 240 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
2013