Peter Handke - Velký pád

Velký pád

Nakladatel: RUBATO 2013
Rozebráno
125 Kč
pohlídat

Anotace

Nový román Petera Handkeho je jedním dnem v hlavě známého herce, který se vydává pěšky z okraje metropole do jejího centra, aby ve svém novém filmu ztělesnil postavu amokem stiženého vraha a zároveň převzal od prezidenta státní ocenění za svou práci. Setkání s kondičními běžci, bezdomovci, bizarními páry, knězem či policisty dává vzniknout...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Dva

Kniha se odehrává ve Vídni, ve městě, kde je, i když se večer zhasne, v každé místnosti neustále světlo, sníh v této metropoli padá už napůl špinavý, nikoli bílý. Román zachycuje životní příběh ústřední hrdinky Mae, inteligentní a výjimečné mladé ženy, pocházející z ne zrovna utěšených rodinných poměrů.
Celá recenze

Jeden hercův den

Krátký, obrazy a metaforami nasycený román Petera Handkeho Velký pád zobrazuje jeden den v životě herce, který se uprostřed nevlídného počasí probouzí v domě daleko za městem, odkud putuje do centra metropole.
Celá recenze

Recenze: Handkeho dvě knihy připomínají peklo nad Berlínem

(...) Gesta, věci i pouhé okolní zvuky a vůně, všechny ty rozptýlené fragmenty skutečnosti, skládá spisovatel v jednu působivou koláž, která zpřítomňuje obraz aktuálního světa, v němž všechny ideologie už dávno ztratily smysl, revoluce se vytratily, pohozené kdesi u popelnic působí už jen svou zvětralou směšností. Handkeho hrdinové jsou osamělí, ztracení a svým způsobem zaměnitelní, přesto zůstávají neuvěřitelně živí, autentičtí. Z posledních sil se pokoušejí najít opravdovější vztahy s druhými i se světem. Pokoušejí se najít vlastní cestu životem, autentičtější, skutečnější, než jsou ty, které se nabízejí. Handke pokračuje v rakouské literární tradici tvrdé společenské kritiky. Kritiky jazyka jako nástroje myšlení, prohlubující se propasti mezi ním a okolním světem. Má blízko jak k Thomasu Bernhardovi, tak k Elfriede Jelinekové. Nekompromisností postojů, syrovým přístupem k současným společenským problémům i kvalitou svých děl.

Magazín OKO

Nobelisté Olga Tokarczuková a Peter Handke a jejich knihy
Aktuality

Nobelisté Olga Tokarczuková a Peter Handke a jejich knihy

Olga Tokarczuková (1962, Polsko)

"Typický Polák je narcista. Pravděpodobně to vzniká z narcistického traumatu, z nerealistického hodnocení toho, kým jsme, ze zdůrazňování nedoko-nalosti a ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Velký pád
Autor:
Handke, Peter
Nakladatel:
RUBATO
EAN:
9788087705070
ISBN:
978-80-87705-07-0
Doporučená prodejní cena:
139 Kč
Originál:
Der Grose Fall
Překlad:
Koubová, Věra
Popis:
1× kniha, brožovaná, 180 stran, česky
Rozměry:
10,5 × 17,5 cm
Rok vydání:
2013 (1. vydání)